Loading...

Kalandok a konyhában

Kalandok a konyhában / 2020. november 2., hétfő

Zöld turmix

 A vitaminpótlás mindig fontos. Próbáljuk meg a szezonális alapanyagokat használni: nálunk éppen most nő a másodvetés-saláta, a spenót meg a nyári termésből való. 


Zöld turmix 


Hozzávalók 2
személyre:
1 banán, 1 alma, 1 körte, ½ avokádó, 5-6 salátalevél, 1 nagy marék
friss spenótlevél, víz, növényi tej vagy kókuszvíz.


Elkészítése: A
banánt és az avokádót meghámozzuk, a többi hozzávalót alaposan megmossuk. A
salátát és a spenótot jól lerázzuk, az almát és a körtét hámozatlanul
kicsumázzuk. Blenderbe tesszük a hozzávalókat, felöntjük első körben annyi
folyadékkal, amennyi az alapanyagokat majdnem ellepi, és először pulzáló
funkción kissé összedolgozzuk, majd jó krémesre turmixoljuk. Tetszés szerint
tovább hígítható. Hígítás után még egyszer jól összeturmixoljuk, majd poharakba
öntjük, és kínáljuk.




Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: