Loading...

Kalandok a konyhában

Kalandok a konyhában / 2020. december 27., vasárnap

Adventikoszorú-előétel

Az adventikoszorú-előétel képét egyszer régebb a
Pinterest-en láttam meg, és amikor a lányom kitalálta, hogy a fasírtokból,
koktélparadicsomból és minimozzarellából nyársakat szeretne készíteni, rögtön
beugrott ez a koszorúötlet, kiegészítettük még némi egyéb hozzávalóval is, és
koszorúvá rendeztük a tányéron. Kitűnő módja annak, hogy valami egyszerűt,
valami hétköznapit látványos módon, kreatívan tálaljunk.


 



Adventikoszorú-előétel


Hozzávalók: 2 doboz minimozzarella, koktélparadicsom,
aprófasírt, sonkaszeletek, uborkaszeletek, olajbogyó, rozmaringágacskák.


Elkészítése: A koktélparadicsomot és a fasírtot attól
függően, hogy mekkorák, egészben hagyjuk vagy kettévágjuk. Az alapanyagokat
tetszés szerinti sorrendben (sőt, jobb is, ha nem egyformák a nyársak) kb. 10
cm-es nyársakra húzzuk, majd egy nagyobb tálalótányéron koszorú alakban
rendezzük el. Miután a nyársakat elrendeztük, a rozmarigágakat kisebb darabokra
tépjük, és itt-ott beleszurkáljuk a koszorúba. A fentieken kívül még bármit
felhasználhatunk hozzá: szalámiszeleteket, sült sajtgolyókat, egyéb
zöldségkarikákat, zöld olajbogyót stb. Rozmaring helyett pedig olyan zöldet
használunk, ami éppen van itthon: petrezselyem, kapor, bazsalikom stb.


Szilveszterre is egyszerű és nagyszerű ötlet. :)

Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: