Loading...

Olgis kipróbált receptjei   Olgis kipróbált receptjei

  • Home
  • Gasztrovilág

Kipróbált receptek, saját fotókkal. https://bloggeranyo.blogspot.com/

Gasztrovilág

Kombucha teám.

Minden nap fogyasztom, a teámba rakok belőle reggelente! Nálam szárított zöld teákból és egy filter fekete teából fő, másfél liter langyos tea. 3 ek cukrot használok hozzá.Mézzel is ...

Olgis kipróbált receptjei / 2025. január 16., csütörtök

Gasztrovilág

Eredményhirdetés a blogjátékról!

(A fentiek saját fotóim! )Blogjátékot hirdettem decemberben.Karácsonyi mézesek!-címmel.Díszített mézeskalács fotóval lehetett jelentkezni!https://bloggeranyo.blogspot.com/2024/12/blogjatek-indul.html A ...

Olgis kipróbált receptjei / 2025. január 13., hétfő

Gasztrovilág

Karobpor, kakaó helyett!

                                                        ...

Olgis kipróbált receptjei / 2025. január 13., hétfő

Gasztrovilág

Karobpor, a Szentjános kenyérfa terméséből készül!

 Rendszeresen használom, sütemények készítésénél, kakaó pótlására."Lassítja az öregedést, zsírtartalma alacsony, tele van A-, és B-vitaminnal, nagyon magas a kálcium tartalma, koffein-, ...

Olgis kipróbált receptjei / 2025. január 13., hétfő

Gasztrovilág

Virágfánkot sütöttem.

Itt a farsangi szezon, készülhet a  fánk. Virágfánkok. Régóta vágyom  ilyen formákra. Régebben  egy kedves ismerősöm, kölcsön adta és kipróbáltam. Már ...

Olgis kipróbált receptjei / 2025. január 8., szerda

Gasztrovilág

Kombe készült!

Nagyon laktató kelt tészta, gyakorlatilag bármikor fogyasztható.A tölteléket természetesen mindenki a saját ízlése alapján módosíthatja, azok itt csak iránymutatóként szerepelnek. ...

Olgis kipróbált receptjei / 2025. január 2., csütörtök

Gasztrovilág

Cserépedényben, sütőben főtt húslevesem!

 Volt egy kisebb, egész tyúkom, két darab karaj csontom.Egy finom leves főtt belőle, a  mázas cserép edényben a sütőben.Előbb 200 fokon kb fél óra alatt, felfőtt, akkor lehaboztam, ...

Olgis kipróbált receptjei / 2025. január 1., szerda

Gasztrovilág

Töltött káposzta , cserép edényben , sütőben, samott lapon főzve.

 Cserépedényben, sütőben, samott lapon főzve.Van egy vastagabb samott lap a sütőmben, ez még egyenletesebben, és tovább tartja a hőt.Kelkáposzta levélbe tekerve, sertés dagadóval gazdagítva, ...

Olgis kipróbált receptjei / 2024. december 28., szombat

Gasztrovilág

Levél díszek, csokiból.

A torták díszítéséhez saját kezűleg is készíthetünk dekorációt csokiból. Jó minőségű, legalább 70 %-os csokira lesz szükségünk. Gőz fölött felolvasztjuk a csokoládét. Szép ...

Olgis kipróbált receptjei / 2024. december 19., csütörtök

Gasztrovilág

Teakeverék készítése, házilag.

A teázás nagyon fontos szerepet játszik a folyadék háztartás egyensúlyban tartásánál. „ Ha fázol, a tea felmelegít, Ha meleged van, a tea felfrissít, Ha letört vagy, a tea lelket ...

Olgis kipróbált receptjei / 2024. december 16., hétfő

Gasztrovilág

A bodza és akác virág hasznosítása.

BODZA A BODZA TERMÉSZET- GYÓGYÁSZATI  SZEREPE "A bodzát jótevő fának is hívják, mert minden egyes része hasznos az ember számára, a népi gyógyászat szerint felér egy patika ...

Olgis kipróbált receptjei / 2024. december 16., hétfő

Gasztrovilág

Idei, téli tea keverékem!

 Minden nyáron szárítok gyógynövényeket, aszalógépben, melyek a kertemben teremnek meg.ITT is olvashatsz róla!https://bloggeranyo.blogspot.com/2015/02/teakeverek-keszitese.html„ Ha fázol, ...

Olgis kipróbált receptjei / 2024. december 16., hétfő

Gasztrovilág

Teát filtereztem!

Vegyes ,szárított gyümölcspor,  zöld matcha tea por, és kakukkfű került a filterekbe. Aromás, illatos, egészséges tea készül belőle. Már filtereztem előzőleg is, csak gyümölcs ...

Olgis kipróbált receptjei / 2024. december 16., hétfő

Gasztrovilág

Filteres, gyümölcsteát készítettem.

A nyáron, készült pár üveg rostos lé, gyümölcs centrifugával, vegyes gyümölcsökből, alma, szilva, ribizlik, josta,és cékla. A vissza maradt gyümölcshúst aszalógépben kiszárítottam,majd ...

Olgis kipróbált receptjei / 2024. december 16., hétfő

Gasztrovilág

Kenyérsütés ,vegyes lisztekből!

Most a kenyér sütőre bíztam a dagasztást, és a sütést is. 36 dkg vegyes liszt:(12 dkg cirok12 dkg rétes 12dkg  rozsliszt.)1 ek rizsliszt2.5dl víz 10 dkg saját kovász 2 ...

Olgis kipróbált receptjei / 2024. december 14., szombat

Gasztrovilág

Orbáncfüves és körömvirágos olaj készült.

Orbáncfű . A növényt beültettem a kertembe.  A patikánk  árokpartján találtam. Mivel lyukas a levele, ha a nap felé tartod,"lyukas linkának" is hívják. "(növ., Hypericum L., linka), ...

Olgis kipróbált receptjei / 2024. december 8., vasárnap

Gasztrovilág

Blogjáték indul!

 Kedves blogtársak!Blogjátékot indítanék! Karácsonyi mézesek!-címmel.Díszített mézeskalács fotóval jelentkezhetsz!Ez lehet egy mézes figura, vagy egy tárgy, ami mézeskalácsból készül. Mindenki ...

Olgis kipróbált receptjei / 2024. december 2., hétfő

Gasztrovilág

Mi kerülhet a Mikulás zacskóba?

                               Nincs kedvesebb ajándék, mint a saját készítésű! Nálam, most bonbon készült.De ...

Olgis kipróbált receptjei / 2024. november 28., csütörtök

Gasztrovilág

Mákos-kókuszos, koronás,bejgli torta

MÁKOS, KÓKUSZOS,KORONÁS, BEJGLI TORTA Hozzávalók 50 dkg liszt 2 ek olaj 2 ek cukor 3 dkg élesztő-nálam 25 dkg saját készítésű kovász 1 db egész tojás+egy sárgája 3 dl tej Pici só Elkészítés 1.A ...

Olgis kipróbált receptjei / 2024. november 26., kedd

Gasztrovilág

Levesek, pürék tárolása, jégkocka készítő tasakban.

Mindig gondot okozott, a fölösleges, megmaradt leves, vagy püré fagyasztása. Kis, simító záras zacskókban raktam el.BPA mentes legyen a tasak! Volt , hogy kinyíltak, vagy sok is volt egyszerre. Most ...

Olgis kipróbált receptjei / 2024. november 21., csütörtök

1 2 3 4 5