Loading...

Olgis kipróbált receptjei

Olgis kipróbált receptjei / 2025. január 8., szerda

Virágfánkot sütöttem.


















Itt a farsangi szezon, készülhet a  fánk.



Virágfánkok.







Régóta vágyom  ilyen formákra.






Régebben  egy kedves ismerősöm, kölcsön adta és kipróbáltam.

Már van sajátom is. (2017 óta)





Így sikerült.


Nekem nagyon ízlik.


És nem is túl bonyolult.


2 egész tojás


3ek rizsliszt vagy rétesliszt


3 ek sima liszt


 1 dl tej


1 kk sütőpor
1 ek olaj
1 kk cukor
pici só
Ez egy kisebb adag!


 Sűrű palacsinta tészta készül. 


Ajánlatos fém edénybe készíteni, mert a forró forma ha hozzá ér, a műanyag edényt megolvaszthatja.







Fél órát pihen.


A sütőpor csak ezután kerül bele.


Olajat felforrósítok, bele állítom a formát. 











Ezután a masszába mártom, és megy az olajba.
Hamar megsül, egy késsel rásegítve azonnal lejön a formáról.


Megmértem étel hőmérővel 70 fok volt az olaj.







Ez nagyon forró volt, 60 fokra mérsékeltem a sütéshez.


A héten készített fedő fogóm, jó szolgálatot tett, ugyanis a forma nyele nagyon felmelegszik,  nem ajánlatos csupasz kézzel megfogni.




Fahéjas, és bodzás porcukorral szórtam meg és házi sárgabarack lekvárral fogyasztottam.




Már készült céklaporral színezve is!





Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: