Loading...

Paprikás krumpli blog

Paprikás krumpli blog / 2025. január 9., csütörtök

Töltött csirkecomb krumplipürével

Most egyszerű töltelékkel  készült a töltött csirkecomb, nem volt benne se máj, se májas, csak jó sok petrezselyemzöld. Így is nagyon szeretem. :-) 





Hozzávalók: 

2   csirkecomb
1/2  fej hagyma
1/2 ek. zsír 
2 zsemle
1 tojás

bors
majoránna
1 cs. petrezselyemzöld
1 ek. zsemlemorzsa

10 dkg zsír
1 dl víz


1/2 kg krumpli

2 dkg vaj

kevés tej


A csirkecombok bőrét fellazítom,  besózom a bőr alatt is, hagyom állni fél órát. Addig elkészítem a tölteléket. 

A hagymát apró kockára vágom és a zsíron szép barnára pirítom. Hozzáteszem a májast, jól elkeverem, majd beleteszem az áztatott, kinyomkodott zsemléket,  a felvert tojást, a fűszereket ízlés szerint,  sózom és beleszórom a morzsát is, az egészet jól összedolgozom. Végül hozzákeverem az apróra vágott petrezselyemzöldet. 

A tölteléket a csirkecomb bőre alá halmozom a bőrt visszahajtom rá. Nem szoktam megtűzni sem, mert szépen egyben marad. 

Egy tepsit  kikenek a zsírral, erre helyezem a megtöltött combokat, majd öntök hozzá 1 dl vizet.  Gyakran locsolgatva sütöm és pótolom az elpárolgott vizet. A végén  szép piros, ropogósra pirítom a bőrét.  

Köretnek krumplipürét készítek hozzá, a krumplit kockára vágom, sós vízben megfőzöm, leszűröm, a vajjal összetöröm. Ezután kevés tejjel jól kikeverem. 


Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: