Töltött csirkecomb krumplipürével
Most egyszerű töltelékkel készült a töltött csirkecomb, nem volt benne se máj, se májas, csak jó sok petrezselyemzöld. Így is nagyon szeretem. :-)
Hozzávalók:
2 csirkecomb
1/2 fej hagyma
1/2 ek. zsír
2 zsemle
1 tojás
só
bors
majoránna
1 cs. petrezselyemzöld
1 ek. zsemlemorzsa
10 dkg zsír
1 dl víz
1/2 kg krumpli
só
2 dkg vaj
kevés tej
A csirkecombok bőrét fellazítom, besózom a bőr alatt is, hagyom állni fél órát. Addig elkészítem a tölteléket.
A hagymát apró kockára vágom és a zsíron szép barnára pirítom. Hozzáteszem a májast, jól elkeverem, majd beleteszem az áztatott, kinyomkodott zsemléket, a felvert tojást, a fűszereket ízlés szerint, sózom és beleszórom a morzsát is, az egészet jól összedolgozom. Végül hozzákeverem az apróra vágott petrezselyemzöldet.
A tölteléket a csirkecomb bőre alá halmozom a bőrt visszahajtom rá. Nem szoktam megtűzni sem, mert szépen egyben marad.
Egy tepsit kikenek a zsírral, erre helyezem a megtöltött combokat, majd öntök hozzá 1 dl vizet. Gyakran locsolgatva sütöm és pótolom az elpárolgott vizet. A végén szép piros, ropogósra pirítom a bőrét.
Köretnek krumplipürét készítek hozzá, a krumplit kockára vágom, sós vízben megfőzöm, leszűröm, a vajjal összetöröm. Ezután kevés tejjel jól kikeverem.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: