Zöldhagymás sajtos-sonkás csiga
Hozzávalók a tésztához:
40 dkg liszt, 5 dkg vaj, 2 teáskanál só, 2 dl tej, 1 tasak szárított élesztő, oregánó, 1
teáskanál cukor, 1 db tojás.
A töltelékhez: 10 dkg sonka, 10 dkg mozzarella
sajt, 2 szál zöldhagyma, pizzaszósz vagy házi ketchup, friss bazsalikom.
Továbbá: 1
evőkanál vaj vagy olaj a kenéshez.
Elkészítése:
1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,
duplájára kelesztjük.
2. Amikor a tészta megkelt két részre
osztjuk, a tésztát téglalap alakúra nyújtjuk.
3. Megkenjük a szósszal és megszórjuk
apróra vágott bazsalikommal.
4. A sonkaszeleteket kockára vágjuk és a
megkent tésztára rakjuk.
5. A mozzarella sajtot csíkokra vágjuk, és
megszórjuk a tésztát.
6. A zöldhagymát felaprítjuk és rászórjuk
a tésztára.
7. Szorosan felcsavarjuk, majd kb. 2
centisre daraboljuk.
8. Sütőpapírral bélelt tepsibe
rakosgatjuk, olvasztott vajjal vagy olajjal megkenjük. Előmelegített 180 fokos
sütőben megsütjük.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: