Nyúlsült pikáns mártással
Hozzávalók 4 személyre:
1 nyúl, 2-3 cikk fokhagyma, csirke fűszer(elhagyható),
só, bors, olaj, 1-1 sárgarépa és petrezselyemgyökér, 1 kisebb hagyma, 1 kisebb
piros paprika, 1 szelet zeller, ½ evőkanál liszt, zsír, 1 teáskanál mustár, 1
evőkanál tejföl.
Elkészítése:
1. A nyulat feldaraboljuk, csirke
fűszerrel vagy sóval és borssal befűszerezzük.
2. Az olajat a zúzott fokhagymával
összekeverjük, és jó alaposan bepácoljuk vele a húst.
3. Egy fazékba tesszük a húsdarabokat,
felöntjük vízzel, köré rakjuk a megtisztított, darabokra vágott zöldségeket és
puhára főzzük.
4. Amikor a hús megpuhult egy tűzálló
tálba szedjük a húsdarabokat, kevés főzőlevet öntünk rá, 1-2 evőkanál zsírt
rakunk mellé és előmelegített 200 fokos sütőben pirosra sütjük.
5. A paprika héját lehúzzuk, majd a többi
zöldséggel együtt pürésítjük.
6. Kevés olaj vagy zsiradékon a lisztet
kissé megfuttatjuk, felöntjük a pürésített zöldségekkel, hozzáadjuk a mustárt
és a tejfölt, kissé összeforraljuk. A sült húst a pikáns zöldségmártással és
ízlés szerinti körettel kínáljuk.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: