Velővel töltött sertésborda
Vannak ételek, amelyet a többség étteremben fogyaszt, de le kell mondani róla otthon? Szerintünk nem, mert sok-sok étel a mai árak mellett otthon is egyszerűen elkészíthető. Ez a recept is ilyen.
Hozzávalók:
- 1 kg csont nélküli karaj
- 50 dkg sertésvelő
- 1 fej vöröshagyma
- 2 ek zsír
- só, frissen őrölt bors
- plusz a panírozáshoz liszt, tojás, morzsa
A húst nyitott szeletekre vágjuk, magyarul kettő szeletet vágunk, de nem vágjuk szét és az így kapott egy nagy szelet lesz a töltendő hús. Összesen 6 db ilyen szeletet vágunk. Kiklopfoljuk, sózzuk, félre tesszük.
A zsírt felheítjük, hozzáadjuk a kockázott hagymát, üvegesre pirítjuk. Ezt követően beletesszük a velőt, amelyet jól elnyomkodunk fakanállal és összesütjük a hagymával, közben sózzuk, borsozzuk. Akkor jó, ha sült tojás állagnak megfelelőt sütöttünk. Félre tesszük, hagyjuk kihűlni.
A hússzeletekbe töltjük a velős tölteléket, majd panírozzuk, forró zsíradékban kisütjük. Mi krumplipürével tálaltuk. Jó étvágyat!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: