Loading...

Régi és új étkek, mai ízek

Régi és új étkek, mai ízek / 2023. augusztus 20., vasárnap

Velővel töltött sertésborda

367748654_10219381926297811_6715239755220784421_n.jpg


Vannak ételek, amelyet a többség étteremben fogyaszt, de le kell mondani róla otthon? Szerintünk nem, mert sok-sok étel a mai árak mellett otthon is egyszerűen elkészíthető. Ez a recept is ilyen.


Hozzávalók:



  • 1 kg csont nélküli karaj

  • 50 dkg sertésvelő

  • 1 fej vöröshagyma

  • 2 ek zsír

  • só, frissen őrölt bors

  • plusz a panírozáshoz liszt, tojás, morzsa


A húst nyitott szeletekre vágjuk, magyarul kettő szeletet vágunk, de nem vágjuk szét és az így kapott egy nagy szelet lesz a töltendő hús. Összesen 6 db ilyen szeletet vágunk. Kiklopfoljuk, sózzuk, félre tesszük. 


A zsírt felheítjük, hozzáadjuk a kockázott hagymát, üvegesre pirítjuk. Ezt követően beletesszük a velőt, amelyet jól elnyomkodunk fakanállal és összesütjük a hagymával, közben sózzuk, borsozzuk. Akkor jó, ha sült tojás állagnak megfelelőt sütöttünk. Félre tesszük, hagyjuk kihűlni.


A hússzeletekbe töltjük a velős tölteléket, majd panírozzuk, forró zsíradékban kisütjük. Mi krumplipürével tálaltuk. Jó étvágyat!


 


Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: