Loading...

Régi és új étkek, mai ízek

Régi és új étkek, mai ízek / 2024. február 12., hétfő

Tarlórépa (kerekrépa) leves hajdinagombóccal

hajd.jpg


Időről időre ízutazunk Magyarországon, egy-egy elfeledett ételt előszedve bemutatva egy-egy régió receptjeit. Most ismét Vas megye van terítéken egy nagyszerű levessel.


Hozzávalók:



  • 1 kg fermentált tarlórépa (recept itt az oldalunkon)

  • 50 dkg kockázott sertéslapocka

  • 1 nagy fej vöröshagyma kockázva

  • 4 gerezd reszelt fokhagyma

  • só, bors

  • 25 dkg darált lapocka

  • 2 tojás

  • 12,5 dkg hajdina

  • 2 ek liszt

  • fűszerpaprika


A hagymával és 2 gerezd fokhagymával a kockázott lapockából egy pörköltet alapot készítünk. Közben feltesszük főzni 3 liter vízben a fermentált tarlórépát. A recept szerinti hajdinát kétszeres mennyiségű vízben megfőzzük.


A hajdinát a darált hússal, tojással a másik kettő reszelt fokhagymával, sóval, borssal, liszttel elkeverjük, félre tesszük. 


Amikor a tarlórépás leves alap felforrt hozzáadjuk a pörköltet és azzal együtt 20 percet főzzük, szükség esetén még állítunk az ízeken. Ha a főzés ezen ideje letelt, akkor lisztes kézzel megformázzuk a hajdinagombócokat és a levesbe helyezzük, lassú tűzön főzzük. Tálaláskor tejfölt adunk hozzá.


Jó étvágyat!


 


Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: