Loading...

Régi és új étkek, mai ízek

Régi és új étkek, mai ízek / 2024. február 12., hétfő

Fermentált tarlórépa

Fermentált tarlórépa egy Vas megyei savanyú, régen azt gondolták, így könnyebb eltárolni és annak az ételnek, amelybe belekerül jobb íze lesz. Szerintem bölcsen gondolták, próbáljátok ki.


tarlo1.jpg


Hozzávalók:



  • 1 tarlórépa (kerekrépa) Jelen esetben 1,5 kg



A répát reszeljük le, majd sózzuk, kilogrammonként 1 evőkanál sót adunk hozzá, beledolgozzuk és a levével együtt üvegbe töltjük. Hozzáadunk még annyi vizet, hogy 3 cm-el magasabban legyen a víz, mint a leszorított zöldség. Lefedjük és 1 hét érni hagyjuk. Utána jó főzni és finom vitamindús savanyúság is egyben. Jó étvágyat!


tarlo2.jpg


Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: