Fermentált tarlórépa
Fermentált tarlórépa egy Vas megyei savanyú, régen azt gondolták, így könnyebb eltárolni és annak az ételnek, amelybe belekerül jobb íze lesz. Szerintem bölcsen gondolták, próbáljátok ki.
Hozzávalók:
- 1 tarlórépa (kerekrépa) Jelen esetben 1,5 kg
- só
A répát reszeljük le, majd sózzuk, kilogrammonként 1 evőkanál sót adunk hozzá, beledolgozzuk és a levével együtt üvegbe töltjük. Hozzáadunk még annyi vizet, hogy 3 cm-el magasabban legyen a víz, mint a leszorított zöldség. Lefedjük és 1 hét érni hagyjuk. Utána jó főzni és finom vitamindús savanyúság is egyben. Jó étvágyat!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: