Loading...

Régi és új étkek, mai ízek

Régi és új étkek, mai ízek / 2024. szeptember 8., vasárnap

Szőlős sertésszelet boros burgonyával

458635776_10220977525426792_1080671437445995303_n.jpg


A szüret mindig emblematikus zárása a nyári betakarításnak, talán az utolsó szabadban együtt tölthető boldog időszak. Évről évre készítünk ehhez az eseményhez köthető recepeteket, amelyekből az oldalunkon is tudtok válogatni, akad benne halas, csirkés, sertéshúsból készült, közös a bor must, szőlő. Idén is szeretnénk folytatni a sort, elsőnek ezzel amost kreált étellel indítunk.


Hozzávalók:



  • 4 nyitott szelet karaj

  • 80 dkg burgonya karikázva

  • só, frisen őrölt bors

  • 2 ek zsír

  • szőlő

  • 3,5 dl száraz fehérbor

  • 2 ek liszt

  • 2 gerezd reszelt fokhagyma vagy 1 ek fokhagymakrém


Elsőnek a húst klopfoljuk ki , majd sozzuk és borsozzuk


458486312_10220977527786851_7272586885849517310_n.jpg


A húst töltsük meg a szőlő szemekkel.


459032516_10220977527106834_4598268136327172675_n.jpg


Ezt követően készítsünk kis batyukat a töltött húsokból, hústűvel tűzzük össze és forgassuk lisztbe a batyukat, erre azért van szükség, hogy a hús puha maradjon, mert egyéb módon a karaj száraz hús.


458742926_10220977526586821_8297426287301521848_n.jpg


Egy magas falu edényben melegítsünk fel 1 ek zsírt, ebben pirítsuk meg a batyuk minden oldalát. Majd tegyük félre a húst a visszamaradt zsírhoz adjuk a többit és ekkor kerül bele a fokhagyma. A fokhagymát lepirítjuk és visszatesszük a húst, ffelüntjük a borral, lefedve pároljuk. Amikor a hús már félig kész, hozzáadjuk a krumpli karikákat és ekkor kevés sóval, borssal beállítjuk az ízeket, lefedve pároljuk, amikor a krumplis is megfőtt fedő nélkül főzzük, hogy a mártásunk picit be tudjon húzni. Szőlőszemekkel tálaljuk. Jó étvágyat!


458604648_10220977525826802_9209752103266403695_n.jpg


Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: