Loading...

Paprikás krumpli blog

Paprikás krumpli blog / 2024. szeptember 8., vasárnap

Palócleves

A nagy melegben nem kívántam meleg leveseket, de most csökkent kicsit a hőmérséklet, főztem palóclevest. :-) 






Hozzávalók:
30 dkg sertéslapocka
1  fej hagyma
1/2  ek. pirospaprika
1 ek. zsír

bors
20 dkg zöldbab( idényen kívül fagyasztott) 
1 nagyobb krumpli
2 cikk fokhagyma
1 ek. mustár 
1,5 dl tejföl 
A kockára vágott hagymát megpirítom a zsíron, ráteszem a pirospaprikát, felöntöm pici vízzel, hozzáteszem a húst, jól átpirítom, majd felengedem kevés vízzel, sózom, borsozom és fedő alatt, a vizet mindig pótolva párolom. Lényegében egy pörköltet készítek. 

A zöldbabot és a krumplit együtt megfőzöm, fűszerezem sóval, borssal, beleteszem a fokhagymát is.

A mikor puha a hús, hozzáöntöm a zöldbabot és a krumplit, teszek bele 1 ek. kanál mustárt és együtt is főzöm 5 percig.  

Végül a tejfölt kikeverem egy tálban, felengedem egy kevés levessel(hőkiegyenlítés), és a forró leveshez öntöm,  jól összeforralom.


Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: