Palócleves
A nagy melegben nem kívántam meleg leveseket, de most csökkent kicsit a hőmérséklet, főztem palóclevest. :-)
Hozzávalók:
30 dkg sertéslapocka
1 fej hagyma
1/2 ek. pirospaprika
1 ek. zsír
só
bors
20 dkg zöldbab( idényen kívül fagyasztott)
1 nagyobb krumpli
2 cikk fokhagyma
1 ek. mustár
1,5 dl tejföl
A kockára vágott hagymát megpirítom a zsíron, ráteszem a pirospaprikát, felöntöm pici vízzel, hozzáteszem a húst, jól átpirítom, majd felengedem kevés vízzel, sózom, borsozom és fedő alatt, a vizet mindig pótolva párolom. Lényegében egy pörköltet készítek.
A zöldbabot és a krumplit együtt megfőzöm, fűszerezem sóval, borssal, beleteszem a fokhagymát is.
A mikor puha a hús, hozzáöntöm a zöldbabot és a krumplit, teszek bele 1 ek. kanál mustárt és együtt is főzöm 5 percig.
Végül a tejfölt kikeverem egy tálban, felengedem egy kevés levessel(hőkiegyenlítés), és a forró leveshez öntöm, jól összeforralom.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: