Töltött csirkecomb
Több helyen láttam a neten, így megkívántam a töltött csirkecombot, amit el is készítettem. :-)
Hozzávalók:
2 egész csirkecomb
2 db szikkadt zsömle
1/2 dl tej
1 kis fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1/2 cs. petrezselyemzöld
só
bors
1 ek. zsír
10 dkg zsír a sütéshez
kevés víz
A csirkecombokat alapos mosás után mindenhol megsózom, a bőrre alatt is.
Elkészítem a tölteléket. A zsömléket vízbe áztatom, kinyomkodom, egy tálba teszem, majd hozzákeverem a felvert tojásokat, a zsíron megpirított, kockázott hagymát, sózom, borsozom. Végül belekeverem az apróra vágott petrezselyemzöldet és jól összedolgozom. Ha kissé hígnak találom, akkor szórok bele 1-2 kanál zsemlemorzsát.
A tölteléket a combok bőre alá töltöm, tepsibe rakom, hozzáteszem a zsírt és öntök alá kb. 1,5 dl vizet. Alufóliával lefedem, és alacsony hőmérsékleten párolom 45 percig. Ezután leveszem a fóliát és ropogósra sütöm.
Krumplipürét készítettem mellé köretnek és őszibarackbefőttel fogyasztottam.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: