Loading...

Paprikás krumpli blog

Paprikás krumpli blog / 2024. szeptember 8., vasárnap

Töltött csirkecomb

Több helyen láttam a neten, így megkívántam a töltött csirkecombot, amit el is készítettem. :-) 



 



Hozzávalók:
2 egész  csirkecomb
2 db szikkadt zsömle
1/2 dl tej
1 kis fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1/2 cs. petrezselyemzöld

bors
1 ek. zsír
10 dkg zsír a sütéshez
kevés víz



A csirkecombokat alapos mosás után mindenhol megsózom, a bőrre alatt is. 

Elkészítem a tölteléket. A zsömléket  vízbe áztatom, kinyomkodom, egy tálba teszem, majd hozzákeverem a felvert tojásokat, a zsíron megpirított, kockázott hagymát, sózom, borsozom. Végül belekeverem az apróra vágott petrezselyemzöldet és jól összedolgozom.  Ha kissé hígnak találom, akkor szórok bele 1-2 kanál zsemlemorzsát. 

A tölteléket a combok bőre alá töltöm, tepsibe rakom, hozzáteszem a zsírt és öntök alá kb. 1,5  dl vizet. Alufóliával lefedem, és alacsony hőmérsékleten párolom 45 percig. Ezután leveszem a fóliát és ropogósra sütöm. 


Krumplipürét készítettem mellé köretnek és őszibarackbefőttel fogyasztottam. 

Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: