Sült kolbász tócsnival, tormás krémmel
A legutóbbi hűtőkisöprés eredménye :)
Na, igen, így karácsony után kicsivel tele van a hűtő maradékokkal.
Gondolom, hús nincs sok, legalábbis az fogy el először :) Én most a fagyasztóba is benéztem, találtam pár bajor kolbászkát és egy kis fagyasztott sütőtök-pürét. Felül pedig volt néhány cukkini és fél doboz sajtkrém.
Szóval egy kis ötletelés után összedobtam a következő ebédet.
Az ilyen hűtőkisöprésben az az igazán jó, hogy egyes összetevőket helyettesíthetünk más, otthon megtalálható alapanyaggal.
A mostani receptnél pl. sütőtök helyett használhattok édeskrumplit, de akár maradék krumplipürét is, cukkini helyett esetleg cékla, vagy sima krumpli jöhet. Bármilyen kolbász, esetleg virsli is felhasználható, a variációk száma végtelen.
Próbáljátok ki, jó étvágyat! :)
Sütőtökös-cukkinis tócsni tormás sajtkrémmel, sült bajor kolbásszal
Hozzávalók 4 főre:
8 ek sütőtökpüré
70 dkg cukkini
6 ek liszt
2 tojás
1 közepes hagyma (ha van, salotta)
Só, bors
Olaj
6-8 bajor grillkolbász
4-6 tojás
2 ek ecet
15 dkg sajtkrém
6 ek tejföl
5 ek torma
Pár csepp citromlé
A sajtkrémet összekeverjük a tejföllel, tormával, citromlével, kevés sóval és borssal. Hűtőbe tesszük fogyasztásig.
A cukkinit a reszelő durvábbik részén lereszeljük, hozzáadunk 2 tk sót, átforgatjuk, félretesszük.
A hagymát durvára vágjuk. A sütőtökpüréhez keverjük a liszttel, tojással, sóval, borssal és a kinyomkodott cukkinivel együtt.
Egy nagyobb serpenyőben kevés olajat hevítünk, mikor forró, a masszából 1 ek-nyit beleteszünk, a kanál hátával 8-10 cm-es korongra lapogatjuk. Mikor a szélei megbarnulnak, megfordítjuk és a másik oldalát is megsütjük.
Mikor az is kész, papírtörlőre szedjük.
A serpenyőből kiöntjük az olaj ¾-ét, a maradékon pirosra sütjük a felkarikázott kolbászokat.
A buggyantott tojásokat az itt leírtak szerint megfőzzük.
Tálaláskor néhány tócsnit tányérra szedünk, rákanalazunk a tormás krémből, megkoronázzuk a kolbászkarikákkal és a tojással.
Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: