Loading...

A tetovált lány konyhája

A tetovált lány konyhája / 2021. január 14., csütörtök

Sült kolbász tócsnival, tormás krémmel

A legutóbbi hűtőkisöprés eredménye :)


Na, igen, így karácsony után kicsivel tele van a hűtő maradékokkal. 


Gondolom, hús nincs sok, legalábbis az fogy el először :) Én most a fagyasztóba is benéztem, találtam pár bajor kolbászkát és egy kis fagyasztott sütőtök-pürét. Felül pedig volt néhány cukkini és fél doboz sajtkrém.


Szóval egy kis ötletelés után összedobtam a következő ebédet. 


Az ilyen hűtőkisöprésben az az igazán jó, hogy egyes összetevőket helyettesíthetünk más, otthon megtalálható alapanyaggal.


A mostani receptnél pl. sütőtök helyett használhattok édeskrumplit, de akár maradék krumplipürét is, cukkini helyett esetleg cékla, vagy sima krumpli jöhet. Bármilyen kolbász, esetleg virsli is felhasználható, a variációk száma végtelen.


Próbáljátok ki, jó étvágyat! :)


 


Sütőtökös-cukkinis tócsni tormás sajtkrémmel, sült bajor kolbásszal


20181128_071502s.jpg


Hozzávalók 4 főre:


8 ek sütőtökpüré


70 dkg cukkini


6 ek liszt


2 tojás


1 közepes hagyma (ha van, salotta)


Só, bors


Olaj


6-8 bajor grillkolbász


4-6 tojás


2 ek ecet


15 dkg sajtkrém


6 ek tejföl


5 ek torma


Pár csepp citromlé


 


A sajtkrémet összekeverjük a tejföllel, tormával, citromlével, kevés sóval és borssal. Hűtőbe tesszük fogyasztásig.


A cukkinit a reszelő durvábbik részén lereszeljük, hozzáadunk 2 tk sót, átforgatjuk, félretesszük.


A hagymát durvára vágjuk. A sütőtökpüréhez keverjük a liszttel, tojással, sóval, borssal és a kinyomkodott cukkinivel együtt.


Egy nagyobb serpenyőben kevés olajat hevítünk, mikor forró, a masszából 1 ek-nyit beleteszünk, a kanál hátával 8-10 cm-es korongra lapogatjuk. Mikor a szélei megbarnulnak, megfordítjuk és a másik oldalát is megsütjük.


Mikor az is kész, papírtörlőre szedjük.


A serpenyőből kiöntjük az olaj ¾-ét, a maradékon pirosra sütjük a felkarikázott kolbászokat.


A buggyantott tojásokat az itt leírtak szerint megfőzzük.


Tálaláskor néhány tócsnit tányérra szedünk, rákanalazunk a tormás krémből, megkoronázzuk a kolbászkarikákkal és a tojással.


20181128_071407s.jpg



Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!



Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: