Loading...

Íz és Itália

Íz és Itália / 2021. január 12., kedd

Sonkás, sajtos csavart rudak

Torciglioni prosciutto crudo e formaggio

Torciglioni

 

Lehet előétel, borkorcsolya vagy gyerekzsúrok kedvenc étke is a “torciglioni”,  azaz egy töltött-csavart tészta rudacska. A néhány perc alatt elkészíthető roppanós rudacskákhoz mindössze egy csomag vajas tésztára, sonkára  és némi sajtra lesz szükségünk. Kézügyesség, szakácstudomány nem előfeltétel. Előnye, hogy töltelék tekintetében jól variálható. A nyers sonkát helyettesíthetjük főtt sonkával, szalámival, a stracchinót bármilyen krémsajttal, reszelt sajttal, gorgonzolával, brie-vel vagy camambert-rel is.  

Előkészítési idő: 10 perc
Sütési idő:           15 perc
Típus:                 előétel, sós aprósütemény
Nehézségi fok:     könnyű
 
Hozzávalók 12 darabhoz:

250 g 3-4 mm-es vastagságúra kinyújtott vajas tészta        
100 g pármai sonka 
150 g stracchino (krémsajt)
            
                                       

Elkészítése

        1. A tésztát kiterítem az asztalra vagy egy nyújtódeszkára
        2. A tészta egyik felére rákenem a krémsajtot. (Aki nem tudná megsaccolni a felét, az előbb hajtas félbe e tésztát, a hajtási vonalnál nyomkodja meg egy picit, majd ismét terítse ki.)
        3. A sajtra ráhelyezem a vékonyra felszeletelt sonkát, majd az egészet befedem a tészta üresen hagyott felével.
        4. A tészta szélét gyengéden lenyomkodom.
        5. 10-12 cm hosszú 2 cm széles csíkokat vágok, a csíkokat egyenként megcsavarom.
        6. A rudakat kivajazott vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe rakom és 200 fokra előmelegített sütőben 15 -20 perc alatt aranybarnára sütöm.

Tipp: sütés előtt a rudacskák tetejét kenjük meg tojássárgájával és hintsük meg szezám maggal, mákkal, vagy apróra vágott mandulával. A végeredmény magáért beszél!

Torciglioni

Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: