Loading...

Maszatkonyha

Maszatkonyha / 2021. január 9., szombat

Pongyolás virsli (1.)

A férjem családjában régen mindig ilyet készítettek szilveszterkor. A recept viszont az idők során eltűnt. Az idei, otthonmaradós szilveszteren kitalálta, hogy keres hozzá receptet és elkészíti. Olyat nem talált, ami egy az egyben az ő receptjükhöz hasonlított volna, de végül Szepi Ági virslis lábtörlő receptje alapján elkészítette a pongyolás virslijeit és nagyon bejött neki, amit mi sem bizonyít jobban, hogy azóta még kétszer megsütötte már. :)


 Itt az eredeti, ötletadó recept linkje: https://szepizek.blog.hu/2016/01/02/tesztaba_bujtatott_virsli 

 Pongyolás virsli

 Hozzávalók: 

 35 dkg liszt 
3 dl tej (az eredeti recept 2 dl ír, nekünk több kellett hozzá valamiért, annyival nagyon kemény volt a tészta) 
2-3 dkg élesztő (az eredeti recept feleannyit írt, nekünk így jobban bejött)
 1 kávéskanál só
 1 csapott kávéskanál cukor 
1 kávéskanál olaj
 kb. 10 db virsli 
 A tetejét lekenni 1 db tojás+ reszelt sajt

 1.
Ezekből kelt tésztát dagasztunk. Mi kenyérsütőbe raktunk mindent és abban készítettük el, ennek hiányában miután megdagasztottátok, meleg helyen minimum 1 órát hagyjátok a tésztát kelni. 

 2. A megkelt tésztát kinyújtjuk kb. 1-2 cm vastagságúra. Ezután téglalapokra vágjuk és a félbevágott virsliket belecsomagoljuk. 

3. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk őket, majd a felvert tojással lekenjük őket és reszelt sajttal megszórjuk a tetejüket. 

4. Ezután még kb. fél órát hagyjuk a tepsiben kelni.

5. A sütőt előmelegítjük és az aljába egy kis fazékba teszünk vizet, hogy gőz keletkezzen.

6. Végül az előmelegített, gőzös sütőben kb. fél óra alatt készre sütjük. Ne legyen túl magas a hőfok, mert akkor nem fog átsülni.  

7. Ketchupba, majonézba vagy mustárba mártogatva ehetjük vagy igazából bármilyen kedvünkre, ízlésünkre való szószba, mártogatósba. 

Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: