Rozsos muffin eperrel, áfonyával
A gyors uzsonnák és tízóraik egyike. Karakteres ízű és állagú a rozsliszt miatt, a gyümölcsök jól passzolnak bele. Nem túl édes. Ha valaki nagyon édesen eszik, akkor kellhet bele egy kis extra édesítés.
100g rozsliszt
85 g tönköly finomliszt
25 g kakaó
1 tk foszfátmentes sütőpor
1/2 tk. szódabikarbóna
2 csipet só
2 tojás
170 g kókusztej
100 g juharszirup
100 g olaj
50 g áfonya
150 g eper
Sütőt előmelegítem 180 fokra. Muffinformát vajazom. A tojásokat kézi habverővel a többi folyékony összetevőkel keverem, hozzáadom a szárazakat is. Muffinformába rétegezem, közepére és tetejére is került gyümölcs. Nagyjából 20 perc alatt megsütöm.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: