Loading...

A parókia konyháján túl

A parókia konyháján túl / 2024. június 18., kedd

Sült édesburgonya/batáta

 

Most már inkább cukkinit vagy tököt illetve friss gyökérzöldségeket sütök, de azért a batáta is sorra kerül még. Krumpli helyett javasolják egyesek cukrosoknak, mert lassan felszívódó szénhidrátot tartalmaz, viszont édesebb, ezért mások nem javasolják. Az ember csak kapkodja a fejét.

Mi szeretjük, mióta serpenyőben sütöm, mindenki megeszi. Már van egy leves recept,  egy köret, kicsit más ízesítéssel, és keksz is a blogon. Keverhetjük zöldségekkel is csirkecombok alá, és mehet a sütőbe.

Hozzávalók:
1 nagy édesburgonya
2 sárgabarack
1 vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
só, bors
olaj

Elkészítés: A batátát nem is muszáj meghámozni, ha szép a héja. Szeletekre vágjuk, ha nagy, akkor még cikkekre. A vöröshagymát és a fokhagymát felkockázzuk, és kevés olajon megpároljuk. Rádobjuk az édesburgonyát, sózzuk, borsozzuk, és gyakran kevergetve roppanósra sütjük. Húsok mellé kínáljuk. Volt két puha barack is, hozzáadtam. Nem árthat. 

Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: