Loading...

A parókia konyháján túl

A parókia konyháján túl / 2024. június 19., szerda

Körözött paprikába töltve

Az igazi kőrözöttet juhtúróból készítik, de én akkor is teszek bele tehéntúrót is, mert nekem túl erőteljes az íze.

Ez a képen pedig teljesen tehéntúróból készült. Tudja valaki, hogy miért így nevezik?

Hozzávalók:
fél kg tehéntúró ( itt házi )
2 kis hagyma
1 mokkáskanál kömény
1 evőkanál őrölt piros paprika
1 mk őrölt fekete bors
(só)
(tejföl)

Elkészítés:
A hagymát apróra vágjuk, és az összes hozzávalóval simára keverjük. Tejföl csak akkor kell, ha száraznak találnánk. Ha nagyon simára szeretnénk, akkor botmixerrel is besegíthetünk. Ha kész,
 zöldpaprikába töltjük, és karikára vágva fogyasztjuk.  Anyósoméknál ettem ilyet először. Igazi retró étel, azt hiszem. 



Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: