Loading...

Régi és új étkek, mai ízek

Régi és új étkek, mai ízek / 2024. november 30., szombat

Részeges csülök

465716950_10221619872085057_7372863983916584952_n.jpg


Közelednek az ünnepek és köztük a jeles Szilveszter is ott van. Sokan vagyunk, akik úgy érzik, hogy megtorpant a növekedés és egyre kevesebbet tud költeni a boltokban. Ez a recept ünnepi és könnyű, mellet pedig nem a drága kategória. Így szeretettel ajánlom.


Hozzávalók:



  • 50 dkg sárgaburgonya

  • 1 kg nyers csülök csont nélkül

  • 25 dkg csiperkegomba

  • 2 nagy fej vöröshagyma

  • 1 ek só

  • frissen őrölt bors

  • 2 ek fűszerpaprika

  • 2 db paradicsom

  • 1 db paprika

  • 2 dl fehérbor

  • 2 dl tejföl

  • 3 gerezd fokhagyma

  • zsír


A csülköt főzzük meg enyhén sós vízben az egyik vöröshagymával és a fokhagymákkal. A másik hagymát koczkázzuk és lepirítjuk kevés zsíron, majd hozzáadjuk a darabolt parikát, paradicsomot és a gombát. lepirítás után pirospaprikát keverünk bele a bor felével felöntjük, sózzuk, borsozzuk, összeforraljuk. A krumplit meghámozzuk, kockákra vágjuk, efgy zsírral kikent hőálló tálba halmozzuk, hozzáadjuk a kihűlt, kockázott csülköté és a zöldséges ragut. Összekeverjük lefedve egy órát sütük 180 fokra előmelegített sütöben. Ekkor a fóliát levesszük  amaradék bors éa tejföl keverékével összekeverjük és 25 perc alatt készre sütjük.


Jó étvágyat!


Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: