Részeges csülök
Közelednek az ünnepek és köztük a jeles Szilveszter is ott van. Sokan vagyunk, akik úgy érzik, hogy megtorpant a növekedés és egyre kevesebbet tud költeni a boltokban. Ez a recept ünnepi és könnyű, mellet pedig nem a drága kategória. Így szeretettel ajánlom.
Hozzávalók:
- 50 dkg sárgaburgonya
- 1 kg nyers csülök csont nélkül
- 25 dkg csiperkegomba
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 1 ek só
- frissen őrölt bors
- 2 ek fűszerpaprika
- 2 db paradicsom
- 1 db paprika
- 2 dl fehérbor
- 2 dl tejföl
- 3 gerezd fokhagyma
- zsír
A csülköt főzzük meg enyhén sós vízben az egyik vöröshagymával és a fokhagymákkal. A másik hagymát koczkázzuk és lepirítjuk kevés zsíron, majd hozzáadjuk a darabolt parikát, paradicsomot és a gombát. lepirítás után pirospaprikát keverünk bele a bor felével felöntjük, sózzuk, borsozzuk, összeforraljuk. A krumplit meghámozzuk, kockákra vágjuk, efgy zsírral kikent hőálló tálba halmozzuk, hozzáadjuk a kihűlt, kockázott csülköté és a zöldséges ragut. Összekeverjük lefedve egy órát sütük 180 fokra előmelegített sütöben. Ekkor a fóliát levesszük amaradék bors éa tejföl keverékével összekeverjük és 25 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: