Loading...

Régi és új étkek, mai ízek

Régi és új étkek, mai ízek / 2024. november 30., szombat

Paradicsomos kerekrépaleves (tarlórépa)

461070039_10221109503646165_7496787024648505845_n.jpg


A közelmúltban készítettük, ami nálunk most szeptember  végét jelentette a következő levest. Aprópója nem csak az újdonság volt,, egy régi étel elkészítésében, hanem a hűtőben figyelt még tavaszról pont fermentált azaz természetes módon savanyított tarlórépa és csak helyet foglalt, így e finomságot használtuk fel ésszerűen. Remélem e vasi leveske tetszeni fog mindenkinek.


Hozzávalók:



  • 1 sertéscsülök

  • 3 maréknyi savanyított tarlórépa (receptje itt van az oldalon)

  • 2 ek zsír

  • 1 liter paradicsomlé

  • 3 ek liszt

  • 2 zöldpaprika

  • 1 fej vöröshagyma

  • 1 babérlevél

  • 1 kk őrölt paprika


A csülköt megtisztítjuk, majd feltesszük bő vízben főni. Amikor a hús kezd puhulni, akkor hozzáadjuk a savanyított tarlórépát. Csak ezután sózzunk, ha szükséges, mert a savanyú is sós. A levesbe ekkor kerül az aprított paprika és az egészuet puhára főzzük. 


A vöröshagymát lepirítjuk a zsíron, majd hozzáadjuk jön a liszt, ezzel lepirítjuk és jöhet a pirospaprika. Felöntjük a maradék paradicsomlével és a levesbe keverjük. A leveshez adjuk a maradék paradicsomlevet is és a babérlevelet, kb negyed órát főzzük. Melegen tálaljuk, hűtőben napokig eláll,  olyan, mint a töltött káposzta, csak az íze érik.


Jó étvágyat!


Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: