Paradicsomos kerekrépaleves (tarlórépa)
A közelmúltban készítettük, ami nálunk most szeptember végét jelentette a következő levest. Aprópója nem csak az újdonság volt,, egy régi étel elkészítésében, hanem a hűtőben figyelt még tavaszról pont fermentált azaz természetes módon savanyított tarlórépa és csak helyet foglalt, így e finomságot használtuk fel ésszerűen. Remélem e vasi leveske tetszeni fog mindenkinek.
Hozzávalók:
- 1 sertéscsülök
- 3 maréknyi savanyított tarlórépa (receptje itt van az oldalon)
- 2 ek zsír
- 1 liter paradicsomlé
- 3 ek liszt
- 2 zöldpaprika
- 1 fej vöröshagyma
- 1 babérlevél
- 1 kk őrölt paprika
A csülköt megtisztítjuk, majd feltesszük bő vízben főni. Amikor a hús kezd puhulni, akkor hozzáadjuk a savanyított tarlórépát. Csak ezután sózzunk, ha szükséges, mert a savanyú is sós. A levesbe ekkor kerül az aprított paprika és az egészuet puhára főzzük.
A vöröshagymát lepirítjuk a zsíron, majd hozzáadjuk jön a liszt, ezzel lepirítjuk és jöhet a pirospaprika. Felöntjük a maradék paradicsomlével és a levesbe keverjük. A leveshez adjuk a maradék paradicsomlevet is és a babérlevelet, kb negyed órát főzzük. Melegen tálaljuk, hűtőben napokig eláll, olyan, mint a töltött káposzta, csak az íze érik.
Jó étvágyat!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: