Loading...

Régi és új étkek, mai ízek

Régi és új étkek, mai ízek / 2024. november 30., szombat

Mediterrán csirke

465241916_10221537431544095_1309297298794598274_n.jpg


Nem is olyan régen jeles ünnep volt nálunk, egészen pontosan személyem ünneplhette az 50. születésnapot. Családunk mediterrán vidék kedvelő, így nem készülhetett más, mint egy mediterrán görögös hangulatú étel egy eredeti görög cseréptálban. Kiadós, olcsó recept. Ezt is ajánlom szeretettel.


Hozzávalók:



  • 1 kg csirkecombfilé nagyobb darabokra vágva

  • 4 tk füstölt paprika

  • 2 tk kurkuma

  • 4 tk borsikafű

  • 2 fej vöröshagyma kockázva

  • 2 db sárgarépa

  • 2 ág szárzeller darabolva

  • 50 dkg csiperke nagyobb darabokra vágva

  • 8 gerezd fokhagyma

  • 25 dkg koktélparadicsom

  • 1 citroma facasrt leve

  • 1 liter alaplé (kockából is jó)

  • 40 dkg orzo tészta

  • egy csokor petrezselyem aprítva



A fűszereket keverjük össze, majd dolgozzuk bele a húsdarabokba. Egy serpenyőben kevés olívaolajon pirítsuk meg a combokat, majd tegyük félre. A maradék zsíradékon megpirítjuk a hagymát és a sárgarépa darabokat, szárzellert, gombát és negyedelt fokhagymát. Amikor ezzel megvagyunk hozzá kerül az egészben hagyott paradicsom, a citrom leve és 2 dl alaplé.összeforraljuk és a cseréptálba a csirkecombokra halmozzuk. 200 fokra előmelegített sütőben kb 30 percet sütjük.


Amikor a hús már majdnem kész, bele rakjuk az orzo tésztát és a maradék alaplevet, elkeverjük. Lefedve 25 percet sütjük egyszer félidőben átkeverjük. Tálaláskor frissen vágott petrezselyemmel szórjuk.


Jó étvágyat!


 


 


Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: