Loading...

Régi és új étkek, mai ízek

Régi és új étkek, mai ízek / 2023. október 9., hétfő

Padlizsán pástétom

krem_1.jpg


Az elmúlt évek során többféle padlizsánkrémet raktunk fel az oldalunkra kezdve az arab, görög, erdélyi változatokkal. Most egy újabb verzió született a kencék világában, de ez is ízleni fog mindenkinek.


Hozzávalók:



  • 1 kg padlizsán

  • 2 fej fokhagyma

  • 2 szál újhagyma

  • só, frissen őrölt bors

  • 1 ek tejföl

  • 1 ek sajt- vagy vajkrém

  • 1 csokor petrezselyem


A padlizsánokat szurkáljuk meg és a fokhagymával együtt helyezzük sütőbe, magas hőfokos süssük meg.  A sütés után hagyjuk kihűlni, majd pucoljuk meg a padlizsánt, helyezzük apró lyukú szűrőbe és hagyjuk kicsöpögni (kb 20 perc).


Rakjuk át egy tálba, adjuk hozzá a megsült kinyomott fokhagyma pépet, a fűszereket, tejfölt, krémet, petrezselymet és pürésítsük össze. Hűtsük be és pirítóssal tálaljuk.


Jó étvágyat!


 


Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: