Loading...

Régi és új étkek, mai ízek

Régi és új étkek, mai ízek / 2023. október 9., hétfő

Fokhagyma krémleves

387568330_212951131642184_7305207243249319936_n.jpg


Ez a leves sokunk kedvence, mondhatjuk egyszerűsége mellett azt is, hogy ünnepi fogás, mégsem készül sokszor és legfőképpen inkább éttermi fogásként fogyasztjuk, pedig gyorsan elkészül.


1 adag: 324 kcal, fehérje 7,86 gramm, zsír 27,8 gramm, szénhidrát 13,4 gramm


Hozzávalók:



  • 1 fej fokhagyma

  • 5 dkg vaj

  • 2 ek olívaolaj

  • 7 dl húsleves alaplé ( 1 db kockából készült is jó)

  • fehérbors, só

  • 2 dl tejszín

  • 1,5 liszt

  • levesgyöngy


A vajat az olajjal elolvasztjuk, majd hozzá adjuk a lereszelt fokhagymát, amelyet megpirítunk, ekkor kerül bele a liszt és barna rántást készítünk amelyet felöntünk az alaplével. Felforraljuk, majd hozzáadjuk a tejszínt, borsot és ízlés szerint sót. Újra forraljuk, rúdmixerrel még pürésíthetjük, de ez elhagyható. Levesgyönggyel, pirított zsemlekockával, reszelt sajttal tálalhatjuk. Jó étvágyat!


Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: