Loading...

Olgis kipróbált receptjei

Olgis kipróbált receptjei / 2024. október 20., vasárnap

Padlizsán, búzacsírás bundában.















Zöldségeket,halat, bundáztam, köztük padlizsánt is.


Felkarikáztam, majd feleztem.


 Borsozva,(frissen őrölt tarka bors)besózva állt egy keveset.


Lisztben megforgattam,majd a sűrű palacsinta bundában.


Forró olajban sült, először fedő alatt.


A bundázott zöldségeket, húsokat én mindig kétszer forgatom meg.


Először, amikor éppen össze fogja a forró olaj.


A másik oldalt készre sütöm fedő alatt és utána megfordítva fedő nélkül.


Ha nem így csináljuk, a bunda lecsúszik a felső oldalról, mire az alsó megsül.


BUNDA


2 tojás


4 ek liszt


 1 dl tej


pici szódabikarbóna


 2 ek szárított búza csíra.


Nagyon finom diós ízt ad a BÚZA CSÍRA és még egészséges is.


Gyakran használom, még dió helyett is.


Száraz serpenyőben megpörkölve, még karakteresebb az íze.


A zöldségeket és a húsokat is mindig megforgatom lisztben, így jobban tapad rá a bunda.


Most padlizsán, gomba, cukkini és hal sült.


Sütés előtt az olajban kisütök egy fej hagymát, paprikát és egy csokor zöld fűszert.


( kakukkfű, oreganó, izsóp, majoránna)


Ez jó aromát ad az olajnak.







Utána sülnek a zöldségek.
A köret most  mikróban, a héjában sült ,szép sárga burgonya.

Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: