Loading...

Csont nélkül...csak egyszerűen

Csont nélkül...csak egyszerűen / 2024. október 19., szombat

Körömpörkölt

Küszködésem közepette készült kocsonya
(csak mert már régóta áhítoztam utána)
és körömpörkölt IS...kétszer biztos,
hogy neki nem állok körmöt pucolni.
😀
Hozzávalók (most csak magamnak :)
-kb. 2 kg körömhöz
-2 ek zsír
-2 nagy fej vöröshagyma
-4 nagy gerezd fokhagyma
-1 csöves paprika, vagy sok-sok tekerésnyi darált bird's eye chili
-1 paradicsom
-1 paprika
-só
-bors
-csemegepaprika
-ételízesítő
-pörkölt kocka
-Piros Arany 

Kezdem azzal, hogyha nem tudok keresztben
szétvágott körmöt venni (mert ugyan miért
is tudnék pénteken délben, a legnagyobb
áruházban ilyenhez hozzájutni), akkor
mindenképpen szétvágatom a hentessel,
legalább ketté.
A fele ment a fagyóba, egy másik főzéshez.
Ezeket itthon alapos tisztításnak teszem ki,
nem sajnálva ilyenkor egy-egy új borotvát
...ezekkel most nagyon megküzdöttem. 

Ha ez megvan, a vöröshagymát megfosztom
a burkolatától és ketté-, majd szálasra vágom.
A kedvenc vas lábasomba zsírt teszek
(nem mást), ebben a hagymát üvegesre dinsztelem.
Erre jöhetnek a fűszerek, az ízesítők, a köröm
és annyi víz, amennyi bőven ellepi az egészet.
A készülő pörköltet felfőzöm, a lapot 4-esre
veszem (takarék), fedőt teszek a lábasra és
nagyjából 3 órára meg is feledkezek róla.
Néha azért ránézek, de minden rendben van
A fokhagyma ilyenkor még nem kerül hozzá.
Akár aludni is lehet közben egy csöppet.😉
Amikor teljesen puha lett a köröm, hozzáadom
a fokhagymát, ha szükséges, vizet is adok
hozzá és ízesítem még.
Innentől már fedő nélkül fő készre és ne is hagyjuk
magára, mert ilyenkor viszont már könnyen
lekaphat, a fokhagyma miatt is.


Jelen esetben sima főtt krumplival akartam
...úgy lett.
😊

Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: