Nyúlpörkölt
Hozzávalók (4 személyre):
1 kg nyúlhús, 2 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1
sárgarépa, 1 pasztinák, 1 evőkanál paradicsompüré, durva törött bors, só, 1 dl
vörösbor, őrölt kömény.
Elkészítése:
A nyúl combjait meghagyjuk sültnek, a
csontosabb részeit feldaraboljuk. A hagymát apróra vágjuk, és a felhevített
zsiradékban aranysárgára pirítjuk. Hozzáadjuk a húst, kicsit megforgatjuk,
sózzuk, megszórjuk az őrölt köménnyel, beletesszük a zúzott fokhagymát és az
apróra vágott zöldséget. A bort ráöntjük és lefödve nagyon lassan pároljuk.
Elpárolgott levét kevés vízzel szükség szerint pótoljuk. Mikor a hús félig
puha, zsírjára sütjük, megborsozzuk, a paradicsompürével jól átpirítjuk, majd kevés
vizet hozzáadva készre pároljuk. Köretnek főtt
tésztát tarhonyát vagy krumplit kínálunk mellé.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: