Loading...

Süssünk, főzzünk valamit!

Süssünk, főzzünk valamit! / 2024. március 8., péntek

Brassói diós krémes

 



Hozzávalók:


a tésztához: 50 dkg liszt, 2 tojás, 2
evőkanál tejföl, 15 dkg méz, 12 dkg cukor, 1 kávéskanál szalakáli;


a krémhez: 30 dkg darált dió, 1 tasak
vaníliás pudingpor, 4 dl tej, 20 dkg vaj, 20 dkg porcukor, rumaroma;


a mázhoz: 10 dkg étcsokoládé, 0,5 dl
tejszín.


Elkészítése:


A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 4
észre osztjuk, kinyújtjuk és egyenként tepsi hátán a lapokat megsütjük. A
krémhez a pudingot 2,5 dl tejben egy evőkanál cukorral megfőzzük, hagyjuk
kihűlni. A darált diót a maradék forró tejben megfőzzük, kihűtjük. A vajat a
cukorral habosra kavarjuk, hozzátesszük a felhabosított pudingot és a diót,
kevés rumaromával ízesítjük. A krémet három részre osztjuk, a lapokat
megtöltjük a krémmel, ráhelyezzük az utolsó lapot is. Kissé megnyomtatjuk,
hagyjuk megpuhulni. A mázhoz a tejszínt a csokoládéval gőz fölött
felolvasztjuk, majd a süteményre kenjük. Jól kidermesztjük, utána szeleteljük.

Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: