Bárányhúsleves
Hozzávalók (4 személyre):
1 kg bárányhús, 1 nagy fej hagyma, 3 sárgarépa, 1
zeller, 1 paszternák, petrezselyemzöld, só, bors, házi ételízesítő, olaj;
a galuskához: 1 tojás, 3-4 evőkanál gríz, 1 teáskanál
olaj, csipet só.
Elkészítése: A bárányhúst feldaraboljuk, egy nagy
fazékba helyezzük, felöntjük vízzel, és odatesszük főni. Ha felforrt a habját
leszedjük, majd sóval, borssal és házi ételízesítővel fűszerezzük, Kb. 30 perc
múlva beletesszük a megpucolt zöldségeket.
Addig főzzük, amíg a hús teljesen meg nem puhul. Ekkor
a húst és a zöldségeket kiszedjük, a levest leszűrjük. Közben kifőzzük a
galuskákat, belerakjuk a levesbe, megszórjuk az apróra vágott
petrezselyemzölddel. A feldarabolt zöldségeket és a húst pedig vagy
visszatesszük, vagy külön tálban kínáljuk.
A galuskához a tojásfehérjét felverjük egy csipet
sóval, belevegyítjük a tojássárgáját meg az olajat, és vékony sugárban
hozzáadjuk a grízt is, annyit, hogy összeálló, de nem kemény masszát kapjunk.
Jól kikeverjük, és lobogó, enyhén sós vízbe egy kanállal galuskákat szaggatunk
belőle. Takaréklángon 10-15 percig főzzük. Miután elzárjuk a lángot, még
hagyjuk a forró vízben dagadni, majd leszűrjük, enyhén átöblítjük, és úgy
tesszük a levesbe.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: