Sárgarépasüti -Rüeblikuchen
Hozzávalók: a tésztához:
5 tojás, 25 dkg sárgarépa(murok), 15 dkg dióbél, 15
dkg liszt, 20 dkg cukor, 1 citrom, 1 tasak sütőpor, 1 teáskanál őrölt fahéj, 1
csipet só;
a citrommázhoz:
2-3 evőkanál citromlé, 10 dkg porcukor;
Elkészítése:
A sárgarépát meghámozzuk és finomra reszeljük, a
dióbelet megőröljük, a tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjét 1 csipet
sóval kemény habbá verjük. A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, belereszeljük
a citrom héját, hozzáadjuk a citromlével felhabosított sütőport. Beleforgatjuk
a hab egyharmadát, majd a maradék habbal felváltva a lisztet, a fahéjat és a
diót, végül pedig hozzáadjuk a sárgarépát is, és lazán összedolgozzuk. Vajjal
kikent kalács vagy tortaformába simítjuk, előmelegített 170 fokos sütőben 40-45
perc alatt megsütjük. A citrommázhoz a citromlevet fényesre kavarjuk a
porcukorral, majd a kihűlt süteményre simítjuk.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: