Loading...

Régi és új étkek, mai ízek

Régi és új étkek, mai ízek / 2024. december 21., szombat

Mediterrán csirkecomb sütőtök pürével

470538644_10221993449544260_5018763566748184235_n.jpg


A sütőtök püré az egyik kedvencem és nagyon jól passzol ehhez az ételhez, így nem bírtam ellenállni és ez lett hozzá. Közben pedig köztudott, hogy a mediterrán jellegű ételek is a kedvenceink, tehát ami volt itthon abból gyorsan meg kellett csinálni.


Hozzávalók:


-Sütőtök püré:


  • 1,5 kg sütőtök

  • 2 fej vöröshagyma

  • friss zálya és rozmaring

  • só, frissen őrölt bors

  • pár gerezd fokhagyma

  • olívaolaj

470234367_10221992204913145_5993221328217439598_n.jpg


-Combokhoz:


  • 4 alsó comb

  • 4 felső comb

  • görög oregánós fűszerkeverék

  • 2 narancs vagy 4 mandarin

  • 2 cm frissen reszelt gyömbér

  • frissen vágott petrezselyem, újhagyma

  • pár szem fekete és barna olívabogyó

  • erős paprika

Első lépésként a sütőtök a képen látható módon a fűszerekkel elkezdjük megsütni. Ameddig sül a tök előkészítjük a húst. A reszelt gyömbér az egyik narancs vagy a 2 mandrin levével elkeverjük a húst sózzuk és fűszerezzük és a fűszeres gyümölcslébe forgatjuk, hagyjuk fél órát pácolódni. Finomabb, ha egy éjszakát van rá időnk.


Egy hőálló tálat előkészítünk és a pácolt combokat beletesszük a páclével a gerezdeire szedett másik naranccsal vagy mandarinokkal. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Közben hagyjuk hűlni a sült tököt. Amikor a tök már kézzel megfogható a héját leszedjük és a vele sült hagymákkal, kevés olíolajjal rúdmixerrel pürésítjük. Ha szükséges utána ízesítünk. 


A mgsült combokat a pürével tálaljuk és meghintjük a darabolt zöldségekkel és hozzá tálaljuk az olívabogyót, amelyet nem hőkezeltünk, az erős paprika jól harmonizál az ízekkel.


Jó étvágyat!


Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: