Loading...

Régi és új étkek, mai ízek

Régi és új étkek, mai ízek / 2024. december 21., szombat

Juhtúrós sztrapacska

470217453_10221983157886975_8372718651879184256_n.jpg


Ez most a klasszikus verzió lesz, de az oldalunkon már található egy édesburgonyás verzió is, az lenne a szénhidrátcsökkentett, ez pedig a szénhidrátbomba. De néha jól esik egy kis bűnbe esés, így került asztalra ez a remek étel. 


Hozzávalók:


  • 80 dkg burgonya aprólukú reszelőn reszelve

  • 40 dkg liszt

  • 2 tojás


  • 50 dkg  kockázott kolozsvári szalonna

  • 2 fej vöröshagyma szeletelve

  • 50 dkg juhtúró

  • 1 nagy pohár tejföl

A reszelt krumplit, lisztet, tojást, sót összekeverjük, galuska sűrűségű tésztát kell kapni. Közben a szalonnát zsírjára lesütjük a hagymákkal. A szalonnás hagyma felét félre tesszük, a maradékhoz hozzáadjuk a juhtúrót és elolvasztjuk, ehhez kerül majd a tejföl és azzal elkeverjük. A galuskát kiszaggatjuk és a juhtúrós-szalonnás masszába szedjük, elkeverjük. Tálaláskor a félre tett hagymás-szalonnával szórjuk, a tetejét aprított petrezselyemmel díszíthetjük.


Jó étvágyat!


Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: