Juhtúrós sztrapacska
Ez most a klasszikus verzió lesz, de az oldalunkon már található egy édesburgonyás verzió is, az lenne a szénhidrátcsökkentett, ez pedig a szénhidrátbomba. De néha jól esik egy kis bűnbe esés, így került asztalra ez a remek étel.
Hozzávalók:
- 80 dkg burgonya aprólukú reszelőn reszelve
- 40 dkg liszt
- 2 tojás
- só
- 50 dkg kockázott kolozsvári szalonna
- 2 fej vöröshagyma szeletelve
- 50 dkg juhtúró
- 1 nagy pohár tejföl
A reszelt krumplit, lisztet, tojást, sót összekeverjük, galuska sűrűségű tésztát kell kapni. Közben a szalonnát zsírjára lesütjük a hagymákkal. A szalonnás hagyma felét félre tesszük, a maradékhoz hozzáadjuk a juhtúrót és elolvasztjuk, ehhez kerül majd a tejföl és azzal elkeverjük. A galuskát kiszaggatjuk és a juhtúrós-szalonnás masszába szedjük, elkeverjük. Tálaláskor a félre tett hagymás-szalonnával szórjuk, a tetejét aprított petrezselyemmel díszíthetjük.
Jó étvágyat!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: