Leves erdei gombákból
Hozzávalók 4 adaghoz:
50 dkg különböző erdei gomba, én most sötét trombitagombát, rókagombát, gerebengombát, lila pereszkét, júdásfül gombát és vargányát használtam, de finom kevesebből is.
2 dl tejszín1 csapott kanál étkezési keményítő
1 fej vöröshagyma
2-3 cikk fokhagyma
só, bors
egy csokor zöldpetrezselyem
citromlé
A gombákat megtisztítjuk, feldaraboljuk. Csak bevizsgált gombát használjunk, vagy olyant, amit biztosan ismerünk.Vigyázat, legyünk óvatosak, csak akkor együnk vadon termő gombát, ha 100%-ban meg vagyunk győződve arról, hogy azok ehetőek.
1 kanál olaj és 1 kanál vaj
A hagymát apróra vágjuk és megdinszteljük a vajban és az olajban, rádobjuk a zúzott fokhagymát, a gombákat, picit megsózzuk és fedő alatt félpuhára pároljuk. Felöntjük 8 dl vízzel, sóval, borssal ízesítjük és puhára főzzük. A keményítőt elkeverjük a tejszínnel, a leveshez adjuk, 2-3 percet forraljuk, rádobjuk a felaprított zöldpetrezselymet, ízlés szerint citromlével savanyítjuk.
A változatos gombafajtáknak köszönhetően ez a leves maga a mennyország.
Tálalhatjuk fokhagymás/sajtos pirítóssal.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: