Krémes, citromos kányazsomborpesztó
A hagymaszagú kányazsomborból fiatal első leveleinek (tőleveleknek) ősszel vagy tavasszal virágzás előtt gyűjtve fokhagymás, kicsit csípős, tormás vagy van, aki szerint mustáros csípős íze van és ezek a leelek még nem keserűek. Különlegessége, hogy nem marad fokhagymás leheletünk fogyasztása után és nem okoz gyomorgést, mint sokaknak a medvegyma és a fokhagyma. Krémes üdezöld pesztóban is elképesztően finom.
A hagymaszagú kányazsombor mint vadzöldség bemutatása ITT olvasható. Pesztók még a blogon többféle vad levélzöldségből és többféle maggal IDE kattintva. A pesztókat friss fogyasztásra, hidegen készítem, rövid ideig a hűtőben elállnak, de hosszú eltartásra nem alkalmasak, mert nyers levelekből és hidegen készülnek, és nincs bennük annyi só vagy sav, ami a biztonságos tartósításhoz kell. A biztonságos hideg olajban tartósításról ITT írtam.
**********************************
Aki szívesen támogatná az oldal tartalmainak létrehozását, ITT van erre lehetősége, egészen egyszerű módon is: Erdőkóstoló adományvonal. Köszönet minden támogatásért, de ha valaki nem tud vagy nem szeretne, anélkül is szabadon olvashat, tanulhat a blogon ehető vadnövényekről és gombákról.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: