Loading...

Erdőkóstoló

Erdőkóstoló / 2024. október 28., hétfő

Dióvaj

Dióvajat véletlenül készítettem először. Túl sokáig és talán túl magas fordultaszámmal daráltam a késes darálóban a diót és pépes, kenhető állagú lett. Most újra készítettem. 


Elkészítés: A diót erősebb botmixerrel (késes daráló is jó) addig daráltam, míg pépes, kenhető állagú lett. Olajat nem adtam hozzá, de kevés dióolajat lehetne. Így, olaj nélkül, nem folyós, hanem olyan szájban olvadó állagú lett. Innen lehet belőle sós-fűszeres szendvicsrekenhető krémet készíteni vagy lehet édes, mézes, akár csokis vagy kakaós irányba is elmenni. A sós-diós szendvicskrémre egy másik nagyon finom lehetőség ITT található. Egyéb sokféle diós recept pedig IDE kattintva böngészhető. A dióról ITT írtam bővebben.

    **********************************

Aki szívesen támogatná az oldal tartalmainak létrehozását, ITT van erre lehetősége, egészen egyszerű módon is: Erdőkóstoló adományvonalKöszönet minden támogatásért, de ha valaki nem tud vagy nem szeretne, anélkül is szabadon olvashat, tanulhat a blogon ehető vadnövényekről és gombákról.



Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: