Könyvajánló: Király Ágnes – Egyszerűen fermentálj
Jó
négy évvel ezelőtt a FerMentor Blog szerzője, Király Ágnes létrehozta a „Fermentálás
– Tippek, trükkök, receptek” Facebook-csoportot, aminek kezdettől fogva én is
tagja vagyok, és ahonnan sok mindent tanultam a fermentálásról. Ágnes amúgy régészdoktor,
akit pár éve utolért a kiégési szindróma, annak teljes tünetegyüttesével. A
fermentálás akkor vált az élete részévé, amikor egészségügyi problémáira
kereste a megoldást. Már az első kóstolás után megtapasztalta e fantasztikus
élelmiszerek meghatározó szerepét jóllétünk fenntartásában, továbbá a
bélflóránk egészségében rejlő óriási erőt. A fermentálás, amely kezdetben
csupán a hobbija volt, mára a hivatásává vált és akkora tudásanyag, meg tapasztalat
gyűlt össze Ágnes alapos kutatómunkájának és a majdnem 48000 tagot számláló
csoportnak is köszönhetően, hogy megszületett a fermentálás magyar bibliája, a
400 oldalas Egyszerűen fermentálj,
tippek, trükkök, receptek a házi erjesztéshez. A könyv akkora érdeklődésre
tett szert, hogy megjelenése után 2 héttel már sehol sem volt kapható, épp most
nyomják újra, így igazán szerencsésnek mondhatom magam, hogy hozzájutottam egy
példányhoz, amit már több körön kölcsönadtam olyan ismerőseimnek, akik még nem tudták megvenni. Hozzáértők szerint a nemzetközi könyvpiacon is hasonlóan nagyot
fog villantani, mert ebben a témában ilyen átfogó és alapos mű még nem látott
napvilágot.
„Az erjesztés bonyolultnak tűnhet, mégis
pofonegyszerű”. Ágnes minden kezdőnek fogja a kezét, érthetően elmagyarázza,
mit hogyan csináljon, mi miért történik, milyen folyamatok mennek végbe
fermentálás közben és mindezt jól követhető receptekkel is bemutatja.
Könnyen beszerezhető hazai alapanyagokat használva, a szezonalitást is szem
előtt tartva ismertet meg az erjesztéses étel, és italkészítéssel. A 150 recept
kiegészül számtalan tippel, így bátran kezdhetünk zöldségeket, gabonákat,
hüvelyeseket erjeszteni, növényi sajtokat, vagy gluténmentes kovászt, frissítő
italokat, vagy házi eceteket készíteni.
Ez
a könyv azoknak való, akik tenni akarnak egészségükért, nem félnek új ízekkel
és alapanyagokkal ismerkedni, és rendelkeznek kellő türelemmel, hogy valami
igazán különleges dolog szülessen (többnyire magától) a saját konyhájukban.
A könyv ITT rendelhető meg kedvezményesen.
Király Ágnes –
Egyszerűen fermentálj
HVG Könyvek Kiadó
2021.
400 oldal
7 500 Ft
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: