Loading...

Régi és új étkek, mai ízek

Régi és új étkek, mai ízek / 2024. május 10., péntek

Kimcsi leves

440755484_10220298554652947_2611123663818218060_n.jpg


Lassan négy év telik el, amióta elkezdtünk fermentálni. Az elsőt párom követte el egy koreai kimcsi formájában. 2020-ban nem tavasszal, hanem szeptemberben volt az Ultrabalaton futóverseny, amikor onnan hazatértünk, akkor reggel kellett valamit enni. Én megettem egy fél üveggel, annyira ízlett, aztán viseltem a következményeit is. Most is volt itthon kimcs, gyakorlatilag szinte egész évben van valamilyen fermentált dolog itthon, de most ez volt. Közben jött velünk szembe ez a recept  és a kimcsink tökéletesre érett, így elkészítettem. Remek étel.


Hozzávalók:


  • 40 dkg tofu kockázva

  • 10 dkg friss kínai gomba (mi ilyent kaptunk)

  • 25 dkg kockázott füstölt, de nem főtt császárszalonna

  • 60 dkg kimcsi a levével együtt

  • 1,5 liter víz

  • frissen őrölt bors

  • 1 nagy fej vöröshagyma kockázva

  • 1 ek olívaolaj

Az olívaolajon elsőnek a szalonnát pirítjuk, majd ehhez adjuk a hagymát. Üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a gombát és a tofut, átforgatjuk és bele kerül a többi alkatrész is. Forrás után már fogyasztható, kovászos teljes kiőrlésű kenyérrel tálaltam. A magyar ízlés világba belefért volna a levesbe betétként szerintem egy kis rizs vagy árpagyöngy.


Jó étvágyat!


Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: