Loading...

Régi és új étkek, mai ízek

Régi és új étkek, mai ízek / 2024. május 10., péntek

Édesköményes rizs

441345323_10220320824129670_916342804997347658_n.jpg


Egy egyszerű recept jön, de annál nagyobb élményt is ad. Megkezdődött már a grull szezon és a köretek sokszor egyhangúak, ezért gondoltuk változtatunk és jött az ötlet, amit kipróbáltunk és valóban jó fogás lett belőle. MOst nálunk oldalas mellé készült, de bármely sült mellé remek fogás


Hozzávalók:


  • 1 nagy fej vöröshagyma kockázva

  • 2 apróbbra ágott édeskömény

  • 1 ek zsír

  • 15 dkg rizs

  • 4 dl víz

  • só, frissen őrölt bors

  • fél citrom leve

A zsíradékon kezdjük el lepárolni a sózott, borsozott édesköményt és hagymát, amikor már fél puha hozzáadjuk a rizst picit pirítjuk, majd felüntjük a vízzel, citrom levével és készre pároljuk fedő alatt.


 


Jó étvágyat!


Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: