Édesköményes rizs
Egy egyszerű recept jön, de annál nagyobb élményt is ad. Megkezdődött már a grull szezon és a köretek sokszor egyhangúak, ezért gondoltuk változtatunk és jött az ötlet, amit kipróbáltunk és valóban jó fogás lett belőle. MOst nálunk oldalas mellé készült, de bármely sült mellé remek fogás
Hozzávalók:
- 1 nagy fej vöröshagyma kockázva
- 2 apróbbra ágott édeskömény
- 1 ek zsír
- 15 dkg rizs
- 4 dl víz
- só, frissen őrölt bors
- fél citrom leve
A zsíradékon kezdjük el lepárolni a sózott, borsozott édesköményt és hagymát, amikor már fél puha hozzáadjuk a rizst picit pirítjuk, majd felüntjük a vízzel, citrom levével és készre pároljuk fedő alatt.
Jó étvágyat!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: