Loading...

Régi és új étkek, mai ízek

Régi és új étkek, mai ízek / 2024. május 10., péntek

Rakott karfiol

441304963_10220308230934848_4476633165865966957_n.jpg


Most is, mint mindig szerettünk volna egy könnyed ebédet amely bele passzol a szénhidrát csökkentett étrendbe. Úgy hiszem, sikerült és reméljük nektek is tetszeni fog.


Hozzávalók:


  • 80 dkg karfiol

  • só,bors

  • 20 dkg bulgur

  • 3 ek étolaj

  • 1 fej vöröshagyma kockázva

  • 4 gerezd fokhagyma

  • 2 tk füstölt pirospaprika

  • 1 mk őrölt kömény

  • 1 db tv paprika

  • 1 db paradicsom

  • 40 dkg darált sertéshús

  • 20 dkg görög joghurt

  • 15 dkg reszelt ementáli sajt

A rakott karfiol bulgurral recept elkészítésének első lépéseként a karfiolt rózsáira szedjük, majd bő, enyhén sós, forró vízben kb. 12-14 percig főzzük, majd leszűrjük és félretesszük. 


A bulgurt bő, enyhén sós vízben puhára főzzük, majd leszűrés után félrerakjuk ezt is. 


Az olajon egy lábasban lepirítjuk a finomra vágott vörös- és fokhagymát, közben sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a füstölt pirospaprikát és az őrölt köményt is. Mehet rá a 0,5 cm-es kockákra vágott paprika és paradicsom, majd kb. 150 ml víz, és közepes lángon, időnként kevergetve kb. 20 percig főzzük. Mikor elfőtt a víz, rádobjuk a darált húst, átpirítjuk pár perc alatt, majd még kevés vizet öntünk rá, annyit amennyitől szép szaftos állagot kapunk (kb. 150-200 ml) és 15-20 perc alatt készre főzzük. Ha elkészült, belekeverjük a megfőzött bulgurt. 


Egy magasabb falú tálba rétegezzük először a karfiolt, aztán a darált húsos ragut, joghurtot és a végén pedig reszelt sajttal zárjuk a sort.


200 fokra előmelegített sütőben kb. 40-50 percig sütjük a rakott karfiolt, majd megvárjuk amíg langyosra hűl, mielőtt szeletelnénk és tálalnánk.


Jó étvágyat!


 


Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: