Loading...

Régi és új étkek, mai ízek

Régi és új étkek, mai ízek / 2023. december 26., kedd

Kapribogyós pulykarolád

414043824_10219884632865161_4867407243359695810_n.jpg


Elmúlik az ó esztendő fő ünnepe a karácsony. Nálunk sajnos ez egy pulyka vesztét is okozta, de készítettünk néhány jó fogást, kevésbé ismert ételeket, amelyek majd később bárki asztalán feldobhatjék a hétköznapi ízek okozta egyhangűságot, közben mégsem terhelik le a pénztárcát. Ez is egy ilyen recept. 


Hozzávalók:



  • 4 szelet pulykamel (15-15 dkg kb)

  • 5 dkg mazsola

  • 2 ek kapribogyó

  • 2 ek aprított pekándió

  • 10 dkg gépsonka szeletelve majd kockázva

  • fél csokor aprított peterzselyem

  • só, bors

  • 1 kis konzevr paradicsomsűrítmény

  • 2 dl tejszín

  • 1-1 kiskanál aprított rozmaring, kakukkfű

  • 1 babérlevél

  • 1 fej vöröshagyma kockázva

  • 1 kápia paprika kockázva

  • 30 dkg rizs


Egy adag:   kcal: 634.45 , fehérje: 48.42 gramm, szénhidrát: 68.7 gramm, zsír: 18.33 gramm


A hús szeletek sózzuk, borsozzuk. A mazsolát felforraljuk vizzel, majd állni hagyjuk negyedórát, utána leszűrjük. A mazsolát a kapribogyót, pekándiót, sonkát, petrezselymet összekeverjük, betöltjük a húsokat, feltekerjük, hústűvel összefogjuk hogy ne essen ki a töltelék.


A paradicsom sűrítményt a rozmaringgal, kakukkfűvel, tejszínnel kelkeverjük. 3 ek olívaolajat felhevítünk a tekercseket minden oldalukon  megpirítjuk, hozzá adjuk a hagymát, picit pároljuk majd felöntjük a tejszínes keverékkel, hozzáadjuk a babérlevelet. Lefedve 30 percet pároljuk, majd bele kerül a kápia is, innentől még 10 perc főzés történik. Rizzsel tálaljuk. 


Jó étvágyat!


 


Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: