Loading...

Régi és új étkek, mai ízek

Régi és új étkek, mai ízek / 2023. december 26., kedd

Paradicsomos pulykacomb

414102664_10219889909517074_8173835828198037335_n.jpg


Még egy gyors és finom pulyka recept. Különleges ízek együtt, mellett jól passzol diétába és ünnepi fogásnak is tökéletes.


Egy adag: 397 kcal, 37 gramm fehérje, 20 gramm szénhidrát, 17 gramm zsír


Hozzávalók:



  • 60 dkg pulykacomb kockázva

  • 40 dkg paradicsom konzerv (kockázott)

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 1 fej vöröshagyma kockázva

  • 0,5 dl almaecet


  • bors

  • 6 db sós olajban eltett szardella filé

  • 3 ek kapribogyó

  • fél citrom frissen facsart leve

  • 2 tojás sárgája


Az ecetet elkeverjük a reszelt fokhagymával, aprított rozmaringgal. A kockázott húst sózzuk, borsozzuk, majd ráöntjük az ecetes keveréket, összedolgozzuk. Egy napot állni hagyjuk, közben időnként átkeverjük. 


Másnap olívaolajat melegítünk, megpirítjuk rajta a pácolt húst, ezt követően hozzáadjuk a kockázott hagymát, szardella filét, addig kevergetjük, ameddig a szardella teljesen elolvad. Ekkor hozzáadjuk a paradicsom konzervet és a kapribogyót. Lefedve egy órát főzzük. Szükség esetén paradicsomlével az elfőtt levet pótoljuk. Amikor letet az egy óra takarékra vesszük az ételt és a tojássárgákat a citrom lével elkeverjük. Ezt a keveréket hozzáadjuk az ételhez, elkeverjük, de már nem forraljuk ki, hohgy ne csapodjon ki a tojás. Főtt burgonyával tálaltam, szerintem jó választás volt. 


Jó étvágyat!


 


Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: