Habos cseresznyés süti.
Ideje volt egy sütinek nekilátni.
A cseresznye magozáshoz van ugyan magozóm de most olvastam az egyik csoportban, hogy gémkapoccsal magozzák a meggyet.
Kipróbáltam és nagyon jó kisebb mennyiséghez.
Süti tésztája
3 db tojás
4 ek cukor
5 ek liszt-pupozott
3 ek olaj
1 cs sütőpor
Az egész tojásokat a cukorral gépi keverővel habosra keverem,.
Hozzá adom az olajat, ezzel tovább keverem.
Végül a sütőporos lisztet adom hozzá.
Csak egy pár fordulatot keverem.
Majd kézzel még átforgattam.
Sütőpapíros , közepes tepsibe kerül.
Tetejére a magozott cseresznye. amit kevés puding porba, vagy étkezési keményítőbe forgatok.
A sütő előmelegítve 200c°-ra.
5 perc után 170 C°-ra veszem így sül 25 percig.
Közben 3 tojás fehérjét 4 ek cukorral, csipet sóval kemény habnak vertem a robotgéppel.
Került még hozzá 2 ek levendula szirup, és 2 ek cseresznye lé.
A legvégén 2 kk étkezési keményítő.
Finom, mikor ropogósra sülnek ezek a kis csúcsok.
Tűzhelyet 100C%-ra mérsékeltem és 30 percig így sült.
Kivettem, a sütőt 200 C°-ra felmelegítettem és 3 percre vissza raktam.
A hab így kapott szép barna szint.
Fagylalttal, az elmaradhatatlan zöld dió sziruppal és zöld dió karikákkal tálalva.
Természetesen tejszínhab és egy kis eper(a kertemből) is színesítette.
Meggyel is finom!
Csodálatosan illik a zöld dió és a levendula szirup íze egymáshoz.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: