Spárgás-császárszalonnás tészta.
A tésztát mindig magam gyúrom, és amióta cukorbeteg lettem a búza finomlisztet teljes kiőrlésű tönkölylisztekre cseréltem le. Mivel éppen tésztát gyúrtam (mindig van szárított tészta a kamrában) a hűtőben pedig volt egy csomag spárga és némi császárszalonna, így egyszerűen, és gyorsan el is készült az ebéd. Tálaláskor reszelt sajttal szórtam meg, és amilyen gyorsan elkészült, olyan gyorsan el is fogyott..... nagyon finom volt.
Hozzávalók:
1 cs zöld spárga
15 dkg császárszalonna
15 dkg teljes kiőrlésű metélt tészta
1 kisebb csokor snidling
1 kisebb vöröshagyma
só (ízlés szerint)
őrölt színes bors (ízlés szerint)
2 ek étolaj
10 dkg reszelt sajt (pl. guoda, edami, trappista...)
A spárgát hajlítsuk meg, törjük le a fás részét, alaposan mossuk meg, ízlés szerint daraboljuk fel, majd enyhén sós
vízben pár perc alatt főzzük roppanósra. Ezután szűrjük le, és tegyük félre hogy kihűljön. (a főzővizet ne öntsük ki, mert még szükség lesz rá)
A császárszalonnát vágjuk fel kisebb kockákra. A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A snidlinget szintén vágjuk fel apróra.
Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a felkockázott szalonnát, és süssük szép pirosra. Ezután szedjük ki a zsiradékból, és tegyük félre.
A maradék zsiradékhoz adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és pároljuk üvegesre, majd adjuk hozzá az apróra vágott snidlinget és keverjük alaposan össze.
Ezután adjuk hozzá a sült szalonnát és az előfőzött spárgát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és óvatosan keverjük, forgassuk össze.
Közben a spárga főzővizébe főzzük ki a tésztát, majd a főzővízből egyenesen szedjük rá a szalonnás spárgára. Ezután keverjük, forgassuk össze, ízlés szerint ízesítsünk utána, és ha túl száraznak találnánk, akkor a főzővízből adjuk hozzá 1-2 evőkanálnyit.
Tálaláskor szedjük a tésztát tányérra, ízlés szerint szórjuk meg reszelt sajttal, majd úgy kínáljuk. A tésztát gyúrhatjuk mi magunk is, de boltban vásárolttal is készíthetjük.
Én házi metélt tésztát használtam hozzá. 👇
7,5 dkg teljes kiőrlésű tönkölylisztet összekevertem 7,5 dkg tönköly finomliszttel. Adtam hozzá egy nagyobb csipet sót, és egy nagy tojást, majd összegyúrtam, kinyújtottam, és metéltnek vágtam fel.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: