Loading...

Régi és új étkek, mai ízek

Régi és új étkek, mai ízek / 2024. december 26., csütörtök

Grillezett harcsa mangó ágyon barna rizzsel

471278812_10222029408683216_8160439903941853964_n.jpg


Az ünnepekre jellemző az, hogy hajlamosak vagyunk többet enni. Mi is így vagyunk ezzel, ezért egy kicsit szakítottunk a hagyományos ételekkel, de a hal azért itt maradt az ünnepi asztalon. Egy nagyon finom és egyszerű étel volt a főfogás, amelyet most megosztunk veletek. Jó az is, hogy a mérlegre is nyugodtan lehet állni ettől a fogástól.


Hozzávalók:



  • 4 szelet harcsfilé (kb 15 dkg szeletenként)

  • só, frissen őrölt bors

  • 1 fej kockázott vöröshagyma

  • 3 db mangó

  • 1 citrom frissen facsart leve

  • 30 dkg barna rizs

  • 3 ek olívaolaj


Elsőnek a rizst kezdjük el elkészíteni, mert ez a leghosszabb folyamat a barnarizs lassan fő meg. A harcsaszeleteket sózzuk, borsozzuk. A mangót meghámozzuk, a magját kidobjuk. A mangó egyik felét kisebb kockákra vágjuk a másik felét nagyobbh darabokra.


Az olívaolajon üvegesre pároljuk a hagymát, majd hozzáadjuk a kockákra vágott mangót és így pároljuk tovább 1-2 percet. Ekkor ráöntjük a citromlevet és enyhén sózzuk, a nagyobb darabokra vágott mangót is beletesszük. Összeforraljuk szintén 1-2 percet. 


Amikor a rizs kész, a halat egy grill serpenyőn megsütjük és mangó ágyra tálaljuk.


Jó étvágyat!


 


Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: