Grillezett harcsa mangó ágyon barna rizzsel
Az ünnepekre jellemző az, hogy hajlamosak vagyunk többet enni. Mi is így vagyunk ezzel, ezért egy kicsit szakítottunk a hagyományos ételekkel, de a hal azért itt maradt az ünnepi asztalon. Egy nagyon finom és egyszerű étel volt a főfogás, amelyet most megosztunk veletek. Jó az is, hogy a mérlegre is nyugodtan lehet állni ettől a fogástól.
Hozzávalók:
- 4 szelet harcsfilé (kb 15 dkg szeletenként)
- só, frissen őrölt bors
- 1 fej kockázott vöröshagyma
- 3 db mangó
- 1 citrom frissen facsart leve
- 30 dkg barna rizs
- 3 ek olívaolaj
Elsőnek a rizst kezdjük el elkészíteni, mert ez a leghosszabb folyamat a barnarizs lassan fő meg. A harcsaszeleteket sózzuk, borsozzuk. A mangót meghámozzuk, a magját kidobjuk. A mangó egyik felét kisebb kockákra vágjuk a másik felét nagyobbh darabokra.
Az olívaolajon üvegesre pároljuk a hagymát, majd hozzáadjuk a kockákra vágott mangót és így pároljuk tovább 1-2 percet. Ekkor ráöntjük a citromlevet és enyhén sózzuk, a nagyobb darabokra vágott mangót is beletesszük. Összeforraljuk szintén 1-2 percet.
Amikor a rizs kész, a halat egy grill serpenyőn megsütjük és mangó ágyra tálaljuk.
Jó étvágyat!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: