Loading...

Régi és új étkek, mai ízek

Régi és új étkek, mai ízek / 2024. december 26., csütörtök

Tárkonyos harcsaragu leves

471355425_10222029408523212_5437526228521721989_n.jpg


A tárkony, a halak, vadak, gombás ételek kísérő fűszere. Most nálunk minden volt itthon, így ünnepi asztalra került ez a fogás. Igazi tartalmas étel akár főfogásként is.


Hozzávalók:



  • 60 dkg harcsasfilé kockázva

  • harcsa feje és gerince (elhagyható)

  • 1 sárgarépa karikázva

  • 1 gyökérzöldség karikázva

  • 1 kis darab zeller szeletelve

  • 1 fej vöröshagyma kockázva

  • 3 gerezd reszelt fokhagyma

  • 1 kis konzerv borsó

  • 20 dkg szeletelt laska gomba (bármilyen jó, de most ezt találtuk az erdőben)

  • 3 ek mustár

  • só, frissen őrölt bors

  • 2 dl tejszín

  • 2 ek tárkonyos olaj vagy 1 ek zsír


A hagymálkat lepirítjuk az olajon (friss tárkonyt raktunk étolajba és így készült 1 hónap alatt átveszi az ízeket az olaj), hozzáadjuk a halfejet és gerincet. feöntjük annyi léve, amennyi ellepi, picit sózzuk, borsozzuk és alaplevet készítünk. Ekkor kivesszük a fejet és a gerincet-figyeljünk arra, hogy a hagymából minél kevesebbet szedjünk ki-, amelyről még sok húst le lehet majd szedni. Az alaplébe tesszük a friss zöldségeket, az ízeken álltiunk sóval és borssal. Amikor a zöldségek megpuhultak beletesszük a halat és a borsót. A mustárt elkeverjük a tejszínnel és az elmorzsolt tárkonylevekkel, aki akarja keményítőt ilyenkor adhat hozzá 1-2 evőkanállal. A teszínes keveréket a levesbe keverjük, forrás után tálalható.


Jó étvágyat!


Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: