Tárkonyos harcsaragu leves
A tárkony, a halak, vadak, gombás ételek kísérő fűszere. Most nálunk minden volt itthon, így ünnepi asztalra került ez a fogás. Igazi tartalmas étel akár főfogásként is.
Hozzávalók:
- 60 dkg harcsasfilé kockázva
- harcsa feje és gerince (elhagyható)
- 1 sárgarépa karikázva
- 1 gyökérzöldség karikázva
- 1 kis darab zeller szeletelve
- 1 fej vöröshagyma kockázva
- 3 gerezd reszelt fokhagyma
- 1 kis konzerv borsó
- 20 dkg szeletelt laska gomba (bármilyen jó, de most ezt találtuk az erdőben)
- 3 ek mustár
- só, frissen őrölt bors
- 2 dl tejszín
- 2 ek tárkonyos olaj vagy 1 ek zsír
A hagymálkat lepirítjuk az olajon (friss tárkonyt raktunk étolajba és így készült 1 hónap alatt átveszi az ízeket az olaj), hozzáadjuk a halfejet és gerincet. feöntjük annyi léve, amennyi ellepi, picit sózzuk, borsozzuk és alaplevet készítünk. Ekkor kivesszük a fejet és a gerincet-figyeljünk arra, hogy a hagymából minél kevesebbet szedjünk ki-, amelyről még sok húst le lehet majd szedni. Az alaplébe tesszük a friss zöldségeket, az ízeken álltiunk sóval és borssal. Amikor a zöldségek megpuhultak beletesszük a halat és a borsót. A mustárt elkeverjük a tejszínnel és az elmorzsolt tárkonylevekkel, aki akarja keményítőt ilyenkor adhat hozzá 1-2 evőkanállal. A teszínes keveréket a levesbe keverjük, forrás után tálalható.
Jó étvágyat!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: