Csirkemell, kelbimbó és bacon randevúja a sütőben
A csirkemell, kelbimbó és krumpli kombinációja nekem újdonság, de annyira finomra sikerült, hogy örömmel osztom meg a receptemet a kedves olvasóközönséggel. El is árulom azonnal a lényeget: az egészre a bacon tette fel a koronát.
A képen a hozzávalók látható: másfél csirkemell csíkokra vágva, 30 dkg friss kelbimbó, két krumpli, néhány szelet bacon, egy fej felaprított hagyma, két gerezd fokhagyma és egy ág rozmaring.
Legelőször a baconcsíkokat megpirítottam, kivettem a serpenyőből, a hagymát megdinszteltem a zsírján. Erre jöttek a csirkemellcsíkok sózva-borsozva, fokhagymát rápréselve, meg néhány levélke rozmaringot rádobva, ami a krumpli és a csirkemell jó barátja. Csak pár percig pirítottam, hogy némi színt kapjon.
És máris mehet is a lerakás:egy porcelán sütőedénybe: alulra a zsiradék a hagymával, rá a felkarikázott nyers krumpli, majd a csirkemell.
Következik a nyersen hagyott kelbimbó, a nagyobbakat félbevágva, közé rejtve a kisebbre aprított sült bacont.
Kb. egy deci vizet ráöntöttem, alufóliával lefedve az előmelegített sütőbe tettem és 180 fokon légkeveréssel kb. egy óra hosszáig pároltam. Akkor nyilvánítottam késznek, amikor a krumpliba és a kelbimbóba is könnyen beleszaladt a kés. Érdekes, hogy a kelbimbó puhult meg lassabban /lehet, hogy legközelebb röviden előfőzöm/.
Kapott még 1-2 perc grillet, hogy egy kis ínycsiklandó pirult rész is legyen rajta.
Látszik is, hogy mennyire finom lett: a bacon nagyot dobott rajta.
Egy rakott variáció, amiben a csirkemell szaftos és jó ízű lett. A kelbimbó kissé édeskés íze jól harmonizált vele. Ajánlom az elkészítését.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: