Birsalma sajt, lekvár,ivólé, készítés.
Egészséges, birs almák és körték nőttek.
Az utolsó adagot a múlt héten dolgoztam fel.
Egy adag már előbb elkészült.
Készült lekvár, cukorral és cukor nélkül, édesítővel.
Zselésített, kandírozott, birs kockák, üvegben.
Aztán birsalma sajt, kétféle.
Az egyiket fűszereztem.
Levendula szirup, kardámom, tonkabab és kevés kurkuma került bele.
Nagyon finom lett.
Most egészben a kuktában főttek meg a gyümölcsök.
Mikor kihűlt leszűrtem, a kezemmel szétnyomva, eltávolítottam a magházát.
A levet átszűrtem és cukormentesen, édesítős ivóléként automatáztam.
A gyümölcshúst bot mixerrel pürésítettem.
Egy részét át is passzíroztam, ebből készült a kétféle,birsalma sajt,
és a gyümölcsbőr.
Sok munka van vele, de nagyon finomak.
Jobban szeretem a birsalma lekvárt, mint a sárga barack lekvárt.
Ez lett az év utolsó befőzése.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: