A legfinomabb fahéjas csiga mascarponés öntettel - Mazsitól
Úgy tűnik, mostanában csak édességeket csinálunk, az egész család sütit süt, és egyik finomabb, mint a másik. Viki nem süt, csak kóstol és értékel, ez is fontos munkakör. Ebből a fahéjas csigából én is kaptam két darabot kóstolónak, és igazolni tudom, hogy ez tényleg a legfinomabb volt egész életemben. Magamtól nem választanék fahéjas csigát, mert a csiga legyen kakaós (a táska meg túrós), és kész. De most megváltoztatom a véleményemet. Ezt a mascarponés, sűrített tejes cuccot úgy beszívta a tészta, hogy nyoma sem maradt, viszont annyira finom lett tőle, hogy nem lehetett abbahagyni. Mazsi a TikTokon találta a receptet, de nekem kellett kijegyzetelni, és a kommentek közül kimazsolázni a fontos infókat, szóval én is sokat dolgoztam vele. A buta kommentek olvasásáért pluszpont is jár nekem. Mazsinak meg azért jár pluszpont, mert nem kapott sűrített tejet, de ügyesen rögtönzött és csinált otthon magának. Egyébként a tubusos sűrített tejet Auchanban lehet kapni, a konzervest meg nagyobb áruházakban, meg kínai és orosz boltokban.
Nem bonyolult, ha a TikTok-videót megnézitek, látjátok majd ti is, én csak azért daraboltam ennyire fel a menetet, hogy az összes csodálatos Szabi-fotót be tudjam tenni.
Hozzávalók a tésztához:
- 60 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 10 dkg szobahőmérsékletű vaj (a videón felkockázva és láthatóan megmikrózva, de nem teljesen folyékonyan)
- 2 tojás
- 2,5 dl tej
- 25 gramm élesztő
- 1 csomag vaníliás cukor
Az élesztőt a tejben felfuttatjuk, gondolom megy a tejbe egy kis cukor és liszt is. (Limara szakácskönyvében ez úgy van, hogy 1,5 dl tejet meg kell langyosítani, beleszórni 1 teáskanál cukrot, belemorzsolni az élesztőt, hozzáadni 2 evőkanál lisztet, és jól össze kell keverni. A tetejére 1 evőkanál lisztet kell szórni, félretenni, hogy az élesztő felfusson. A lisztet és a cukrot a kimért hozzávalókból kell venni, nem pluszban hozzáadni. Ezt csak magamnak írom, szerintem mindenki más tud ilyet csinálni gyerekkora óta.)
Aztán az összes hozzávalót egy tálba mérjük, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, és robotgéppel sima tésztát dagasztunk belőle. Félretesszük kelni.
Amíg a tészta 1 órát kel, összeállítjuk a tölteléket.
Hozzávalók a töltelékhez:
- 8 dkg puha vaj
- 15 dkg cukor
- 3 teáskanál őrölt fahéj
Amikor a tészta megkelt, kinyújtjuk, és a töltelékkel megkenjük. Derelyevágóval, pizzavágóval vagy késsel 1 centi széles csíkokat vágunk.
Állítólag így sokkal jobb, mint az egészet egyben feltekerni, és utólag felszeletelni késsel vagy cérnával. Nem tudom összehasonlítani, mert nem csinálok olyan gyakran valamilyen csigát, szerintem Csincsilla kakaós csigája volt az utolsó, amikor még Toma itthon lakott.
A tepsiben a csigákat egymás mellé elhelyezzük, és újabb 15 percig kelesztjük, majd 170 fokon 30 perc alatt megsütjük.
- 250 gramm Mascarpone
- 100 gramm sűrített tej
A videó és a fotók alapján úgy tippelem, hogy olyan 12 darab körüli csiga lesz belőle. Ezt azért szerintem egyedül nem tudnám megenni, úgyhogy ki kell találnom, hogy mikor süssem meg én is. A kettő kóstolócska mindenesetre nagyon kevés volt. Talán hatot meg tudnék enni, persze nem egy ültő helyemben. A többire lehet jelentkezni.
Napi cukinak Cicahíradó következik Csincsillától kölcsönözve az ötletet. Winston, nagyon szeret ott lenni, ahol sütnek és főznek, és lehetőleg 5-10 cm-re Mazsitól szeret lenni. Ez a kettő általában összejön neki.
És szeret morcosan nézni a gazdi öléből:
Penny jobban szereti a kertészkedést, vagy megtekinteni a birtokot.
Meg az ágyba bújást egy oroszlánnal:
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: