Loading...

Műhús - Fenntarthatóság és táplálkozás   Műhús - Fenntarthatóság és táplálkozás


Műhús - Fenntarthatóság és táplálkozás

Vegyes

Első ízben engedélyezték laborban növesztett műhús árusítását Amerikában

Első ízben engedélyezték laborban növesztett műhús árusítását Amerikában Szingapúr után az Amerikai Egyesült Államokban is lehet majd laboratóriumban növesztett csirkehúst fogyasztani, miután ...

Műhús - Fenntarthatóság és táplálkozás / 2023. július 15., szombat

Vegyes

Először került mesterséges hús egy hentesüzletbe - Kellenek a jó receptek a műhúshoz!

Először került mesterséges hús egy hentesüzletbe A mesterségesen termesztett húsok már kaphatóak egy szingapúri hentesüzletben. A termék a jövő év elejétől a szingapúri Huber’s Butchery kirakatába ...

Műhús - Fenntarthatóság és táplálkozás / 2023. január 10., kedd

Vegyes

Élelmiszeripari innovációk - Új technológiák is jönnek

Mesterséges hús, medúzák, algák, rovarok - jelentés a jövő élelmiszereiről FAO-jelentés vizsgálja a jövő élelmiszereiben rejlő veszélyeket és lehetőségeket. Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági ...

Műhús - Fenntarthatóság és táplálkozás / 2023. január 9., hétfő

Vegyes

Növényi alapú étkezés: stratégiai cél a vágóhidak bezárása

Magyarországon is lezárnák a vágóhidak korszakát a vegánok A vegán gasztronómia segítségével próbálják a növénytermesztés felé fordítani a mezőgazdaságot a magyar vegánok és az állatvédők, ...

Műhús - Fenntarthatóság és táplálkozás / 2023. január 5., csütörtök

Vegyes

Növényi alapú húsok harcosai - Nem cicaharc

Egészséges a növényi alapú hús? A növényi alapú húsok és a hagyományos húsok tápanyagprofiljának friss elemzésében a Good Food Institute új felfedezéseket tett. A kutatásában a szervezet kiemeli ...

Műhús - Fenntarthatóság és táplálkozás / 2023. január 4., szerda

Vegyes

A tengeri halak a fenntartható táplálkozásban - kampeca a halfogyasztásnak?

Komoly a kockázata, hogy teljesen eltűnhetnek a tengeri halak az élelmiszeriparból, magyar kutató segíthet a takarmányozás fejlesztésében Egyes szakértők szerint az évszázad közepére nem lesz ...

Műhús - Fenntarthatóság és táplálkozás / 2022. június 30., csütörtök

Vegyes

Óriások csatája: a vegánok összecsaptak a húsevőkkel - „Enni vagy nem enni?" címmel rendeztek

Vegán életmód kontra húsipar: egymásnak feszültek a vélemények A húsfogyasztás és a vegán táplálkozás környezeti hatásairól rendeztek vitaestet. „Enni vagy nem enni?" címmel rendeztek Zöld ...

Műhús - Fenntarthatóság és táplálkozás / 2022. június 29., szerda

Vegyes

A gomba alapú hús egészséges és még a környezetet is védi

A gomba alapú hús egészséges és még a környezetet is védi Mivel egyre többen kezdik visszaszorítani a húsfogyasztást – akár egészségügyi, akár környezetvédelmi okokból -, rengeteg növényi alapú ...

Műhús - Fenntarthatóság és táplálkozás / 2022. május 27., péntek

Vegyes

Csapataink harcban állnak: jobb ízzel és alacsonyabb árral versenyképesebbek az alternatív

Az amerikai fiatalok többsége nyitott a növényi alapú termékekre és támogatná a húsadót Egy új piackutatás részletes betekintést nyújt az amerikai fogyasztók vásárlási szokásaiba, azon belül ...

Műhús - Fenntarthatóság és táplálkozás / 2022. május 27., péntek

Vegyes

Könnyű módszerek a hús csökkentésére az étrendben

Könnyű módszerek a hús csökkentésére az étrendben Köztudott, hogy a húsnak óriási hatása van a környezetre, de egy új tanulmány szerint a következmények még súlyosabbak, mint korábban gondoltuk. ...

Műhús - Fenntarthatóság és táplálkozás / 2022. május 17., kedd

Vegyes

A nyomtatott hús titkai - 3D nyomtatással is készülhet a műhús - Videóval!

3D étel nyomtatás: Ezt kell tudnod róla Az ételek nyomtatása 3D-ben nem csak az egyik legérdekesebb, de a legfinomabb projekt is, ha 3D nyomtatásról beszélünk. Az étel nyomtatás technológia ...

Műhús - Fenntarthatóság és táplálkozás / 2022. május 16., hétfő

Vegyes

Műhús: egyre nőnek a húspiaci kihívások - Szaporodnak a versenytársak és termékek

Egyre több a műhús a piacon, ami már a gyártók eredményein is látszik A Beyond Meat negyedéves bevételei elmaradtak az előzetesen várttól, mivel a növényi alapú fehérjéket gyártó vállalat az ...

Műhús - Fenntarthatóság és táplálkozás / 2022. május 13., péntek

Vegyes

Húsok a laboratóriumból - Növekedési faktor: ugyan, mi baj lehet?

Dohánnyal növesztik a jövő húsát Közeleg a nap, amikor laboratóriumi körülmények között előállított, sejtekből fejlesztett húsokat fogunk enni. Amerikai, szingapúri, katari, brazil és izraeli ...

Műhús - Fenntarthatóság és táplálkozás / 2022. május 11., szerda

Vegyes

Megölheti-e a műhús a húsipart? - Mit mondtunk 2013-ban a műhús jövőjéről...?

Megölheti-e a műhús a húsipart? Négy ember kétévnyi munkájába, és összesen 250 ezer angol fontba került az első fogyasztható, szintetikus húsból készült hamburger. Nagy áttörést jelent, hogy ...

Műhús - Fenntarthatóság és táplálkozás / 2022. május 10., kedd

Vegyes

Jönnek a műhúsok! - Műhúsforradalom blogindító bejegyzés

Jönnek a műhúsok! Úgy tűnik, már 2015-ben is egyre többen hittek a húsutánzatokban, sőt már az ételkritikusokat is megtévesztették. Az új iparágba befektetett mások mellett Bill Gates, a PayPal ...

Műhús - Fenntarthatóság és táplálkozás / 2022. május 9., hétfő