Első ízben engedélyezték laborban növesztett műhús árusítását Amerikában Szingapúr után az Amerikai Egyesült Államokban is lehet majd laboratóriumban növesztett csirkehúst fogyasztani, miután ...
Műhús - Fenntarthatóság és táplálkozás / 2023. július 15., szombat
Először került mesterséges hús egy hentesüzletbe A mesterségesen termesztett húsok már kaphatóak egy szingapúri hentesüzletben. A termék a jövő év elejétől a szingapúri Huber’s Butchery kirakatába ...
Műhús - Fenntarthatóság és táplálkozás / 2023. január 10., kedd
Mesterséges hús, medúzák, algák, rovarok - jelentés a jövő élelmiszereiről FAO-jelentés vizsgálja a jövő élelmiszereiben rejlő veszélyeket és lehetőségeket. Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági ...
Műhús - Fenntarthatóság és táplálkozás / 2023. január 9., hétfő
Magyarországon is lezárnák a vágóhidak korszakát a vegánok A vegán gasztronómia segítségével próbálják a növénytermesztés felé fordítani a mezőgazdaságot a magyar vegánok és az állatvédők, ...
Műhús - Fenntarthatóság és táplálkozás / 2023. január 5., csütörtök
Egészséges a növényi alapú hús? A növényi alapú húsok és a hagyományos húsok tápanyagprofiljának friss elemzésében a Good Food Institute új felfedezéseket tett. A kutatásában a szervezet kiemeli ...
Műhús - Fenntarthatóság és táplálkozás / 2023. január 4., szerda
Komoly a kockázata, hogy teljesen eltűnhetnek a tengeri halak az élelmiszeriparból, magyar kutató segíthet a takarmányozás fejlesztésében Egyes szakértők szerint az évszázad közepére nem lesz ...
Műhús - Fenntarthatóság és táplálkozás / 2022. június 30., csütörtök
Vegán életmód kontra húsipar: egymásnak feszültek a vélemények A húsfogyasztás és a vegán táplálkozás környezeti hatásairól rendeztek vitaestet. „Enni vagy nem enni?" címmel rendeztek Zöld ...
Műhús - Fenntarthatóság és táplálkozás / 2022. június 29., szerda
A gomba alapú hús egészséges és még a környezetet is védi Mivel egyre többen kezdik visszaszorítani a húsfogyasztást – akár egészségügyi, akár környezetvédelmi okokból -, rengeteg növényi alapú ...
Műhús - Fenntarthatóság és táplálkozás / 2022. május 27., péntek
Az amerikai fiatalok többsége nyitott a növényi alapú termékekre és támogatná a húsadót Egy új piackutatás részletes betekintést nyújt az amerikai fogyasztók vásárlási szokásaiba, azon belül ...
Műhús - Fenntarthatóság és táplálkozás / 2022. május 27., péntek
Könnyű módszerek a hús csökkentésére az étrendben Köztudott, hogy a húsnak óriási hatása van a környezetre, de egy új tanulmány szerint a következmények még súlyosabbak, mint korábban gondoltuk. ...
Műhús - Fenntarthatóság és táplálkozás / 2022. május 17., kedd
3D étel nyomtatás: Ezt kell tudnod róla Az ételek nyomtatása 3D-ben nem csak az egyik legérdekesebb, de a legfinomabb projekt is, ha 3D nyomtatásról beszélünk. Az étel nyomtatás technológia ...
Műhús - Fenntarthatóság és táplálkozás / 2022. május 16., hétfő
Egyre több a műhús a piacon, ami már a gyártók eredményein is látszik A Beyond Meat negyedéves bevételei elmaradtak az előzetesen várttól, mivel a növényi alapú fehérjéket gyártó vállalat az ...
Műhús - Fenntarthatóság és táplálkozás / 2022. május 13., péntek
Dohánnyal növesztik a jövő húsát Közeleg a nap, amikor laboratóriumi körülmények között előállított, sejtekből fejlesztett húsokat fogunk enni. Amerikai, szingapúri, katari, brazil és izraeli ...
Műhús - Fenntarthatóság és táplálkozás / 2022. május 11., szerda
Megölheti-e a műhús a húsipart? Négy ember kétévnyi munkájába, és összesen 250 ezer angol fontba került az első fogyasztható, szintetikus húsból készült hamburger. Nagy áttörést jelent, hogy ...
Műhús - Fenntarthatóság és táplálkozás / 2022. május 10., kedd
Jönnek a műhúsok! Úgy tűnik, már 2015-ben is egyre többen hittek a húsutánzatokban, sőt már az ételkritikusokat is megtévesztették. Az új iparágba befektetett mások mellett Bill Gates, a PayPal ...
Műhús - Fenntarthatóság és táplálkozás / 2022. május 9., hétfő
Copyright © HírVezető. Minden jog fenntartva!