Loading...

Filéző - 24.hu   Filéző - 24.hu


A magyar gasztroforradalom úttörői - A fine diningtól a környezettudatos életmódig mindent tudni akarunk a hazai gasztróról. Főleg azt, hogy kinek mit köszönhetünk.

Művészet

Az angliai muszlimok kedvence az alföldi méz, de a magyar kaviár is bejön a briteknek

A Filéző podcast vendége Gyenes Monika, aki fogorvosként költözött ki évtizedekkel ezelőtt Walesbe, ám később családi vállalkozást alapítottak fiával közösen, és azóta magyar élelmiszereket ...

Filéző - 24.hu / 2024. augusztus 18., vasárnap

Művészet

Budapest évekkel Bécs előtt jár a kézműves pékségek terén

A Filéző vendége Dormán Péter, a Freyja pékség alapítója volt, akivel arról beszélgettünk, honnan jött az ötlet, hogy Bécsben nyissák meg első külföldi üzletüket, miben áll jobban és miben van ...

Filéző - 24.hu / 2024. július 21., vasárnap

Művészet

Reggeli kávé helyett akár egy pohár csontlevessel is indíthatjuk a napot

A Filéző podcast vendége Király Éva dietetikus, az Alaplé Bár alapítója volt, akivel arról beszéltünk, mennyi ideig kell főzni egy igazán gazdag csontlevest vagy zöldség alaplevet, mik a pozitív ...

Filéző - 24.hu / 2024. június 16., vasárnap

Művészet

Nyögvenyelő, görheny, katakönyöke – a Jókai bablevest vagy a pörköltet hiába keressük Jókai

A Filéző vendége Ács Bori, a Telex újságírója volt, akinek Elfelejtett magyar konyha címen jelent meg első szakácskönyve nemrég. Ebben egyrészt körbejárja, hogy mi veszett el, és mi alakult ...

Filéző - 24.hu / 2024. június 2., vasárnap

Művészet

Olyan müzlit akartunk, ami nincs teletömve cukorral és olcsó mazsolával

A Filéző vendége Porkoláb Eszter dietetikus, a Hester’s Life granola és müzligyártó üzem egyik tulajdonosa volt, akivel többek között beszélgettünk arról, hogy mik a tipikus csúsztatások a „mentes” ...

Filéző - 24.hu / 2024. május 25., szombat

Művészet

Ötvös Zsuzsanna: Egy nagy adóssága még biztos van a magyar cukrászatnak

A Filéző podcast vendége Ötvös Zsuzsanna, a Laurel Budapest cukrásza és társséfje volt, aki klasszika-filológia doktoranduszként indította el annak idején a Praliné Paradicsom blogot, idén pedig ...

Filéző - 24.hu / 2024. május 12., vasárnap

Művészet

Lajos Mari: Az én könyveimbe egyetlen olyan recept se került be, ami nem járt a konyhámban

A Filéző podcast vendége Lajos Mari volt, akinek milliós példányszámban megjelenő szakácskönyveiből generációk tanultak főzni. A beszélgetésből többek között kiderül, sorsszerű volt-e, hogy ...

Filéző - 24.hu / 2024. április 27., szombat

Művészet

Mautner Zsófi: Esélyes, hogy tíz év múlva az alföldi nagymamák is fügés gombóccal várják az unokákat

A Filéző podcast vendége Mautner Zsófi volt, akinek tavaly ősszel jelent meg legutóbbi szakácskönyve, Az én falusi konyhám. Ennek kapcsán beszélgettünk többek között arról, hogy a modern életforma, ...

Filéző - 24.hu / 2024. április 14., vasárnap

Művészet

Egész Magyarországon szeretnénk megreformálni a kínai gyorsbüféket

A Filéző podcast vendége Lu Boyin, a 101 Bistro, a 101 Tigris és a 101 Neo egyik alapító-tulajdonosa volt, aki azért kezdett vendéglátással foglalkozni, mert hiányoztak neki a gyerekként megszokott ...

Filéző - 24.hu / 2024. március 30., szombat

Művészet

Túltoltuk a baktériumok elleni háborút, ebben hozhat változást a fermentálás reneszánsza

A Filéző vendége Farkas Fruzsina natúr sommelier volt, aki az elmúlt években a Michelin-csillagos Salt étterem csapatát erősítette, ám idén saját vállalkozásba kezdett, az Instagramon és workshopokon ...

Filéző - 24.hu / 2024. március 24., vasárnap

Művészet

„Hívjuk át a szomszédot vacsorára” – végre a magyar társadalom is megérett arra, hogy tegyen

A Filéző podcast vendége Belayane Najoua, a régió piacvezető ételmentő cége, a Munch PR-menedzsere volt. Beszéltünk arról, hogy miért akkora probléma az ételpazarlás, hogy áll Magyarország a ...

Filéző - 24.hu / 2024. március 16., szombat

Művészet

A máglyarakást és a szilvás gombócot is meg lehet csinálni macaronként

A Filéző podcast vendége Szalai Dóra, a Chez Dodo macaron manufaktúra alapítója volt, aki szerint kóstoltatással lehet a legjobban lebontani az előítéleteket, és meggyőzni a vásárlót arról, ...

Filéző - 24.hu / 2024. március 10., vasárnap

Művészet

Hiába csúcsminőségű az étel, ha nem kedves a futár, aki hozza

A Filéző vendége Gáspár Gábor, a Food Revolution alapítója volt, aki megunta, hogy nem talál minőségi ebédkiszállítót, ezért indított egy saját vállalkozást. De nem épp a gourmet fogások halála-e ...

Filéző - 24.hu / 2024. március 3., vasárnap

Művészet

Szabadfi Szabolcs: Tíz éve egy péket se tudtál volna megnevezni, ma meg sorra nyílnak a kézműves

A Filéző podcast vendége Szabadfi Szabolcs – vagy ahogy sokan ismerik: Szabi, a pék – volt, akivel többek között arról beszéltünk, mennyit alszik egy pék, mi kerül ennyibe a jó kenyéren, mi ...

Filéző - 24.hu / 2024. február 25., vasárnap

Művészet

Fördős Zé: Az emberek sokkal hétköznapibb kajákra vágynak, mint azt magukról híresztelik

A Filéző vendége Fördős Zé volt, akivel arról beszélgettünk, hogy az elmúlt tíz évben hogyan alakultak át – és hogyan alakítottak át minket – a főzőműsorok. De vajon a Youtube-on vagy a tévében ...

Filéző - 24.hu / 2024. február 19., hétfő

Művészet

Jókuti András: Tíz év múlva csak az amerikai láncokban ehetünk, ha nem tartjuk életben a magyar

A Filéző podcast idei utolsó vendége Jókuti András, a Világevő blog tulajdonosa és szerzője volt, aki két utazás között elmesélte, miket evett Dél-Amerikában, milyen trendeket lát a vendéglátásban, ...

Filéző - 24.hu / 2024. január 1., hétfő

Művészet

A zselés máig nagy kedvenc, de milyen a robbanócukros vagy a kápia paprikás szaloncukor?

A Filéző vendégei Kovács Ádám, az Év Szaloncukra verseny egyik szervezője, és Veszely Attila, a szakmai zsűri tagja voltak. A beszélgetésből többek között kiderül, mik a legnépszerűbb és a legőrültebb ...

Filéző - 24.hu / 2023. december 24., vasárnap

Művészet

A zéró tolerancia csak az egyik oka, hogy nálunk is terjednek az alkoholmentesített borok

A Filzéző podcast vendége Evans Victoria magyar sommelier bajnok volt, akivel egyszer már beszélgettünk borokról, most viszont már nagy figyelmet szentel az alkoholmentesített borok piacának. ...

Filéző - 24.hu / 2023. december 17., vasárnap

Művészet

Nem elég, ha egy mindenmentes sütemény egészséges, finomnak is kell lennie

A Filéző podcast eheti vendége Ruzsányi Dániel, a mindenmentes süteményeket és tortákat kínáló Zabrakadabra ügyvezetője. Elárulta többek közt azt, miért van egyre több ételallergiás, kikből ...

Filéző - 24.hu / 2023. december 3., vasárnap

1 2 3 4 5 6